Na današnji dan rođena je Gloria Estefan

Piše
x-ica tim

Sep 01, 2016

Na današnji dan, 01. rujna 1957. godine, rođena je kubansko-američka pjevačica, Gloria Maria Fajardo Garcia, poznata kao Gloria Estefan.

Gloria Estefan je Grammyjem nagrađivana kubansko-američka pjevačica. Nalazi se među 100 najuspješnijih glazbenika s preko 90 milijuna prodanih albuma. Osvojila je sedam Grammyja.

Capture

1978. godine  Gloria se udala za Emilia Estefana. Imaju dvoje djece, sina Nayiba i kćer Emily Marie, a obitelj živi na Floridi, na ekskluzivnom otoku Star Island u Miami Beachu.

Sredinom 80-ih godina Gloria je bila članica grupe Miami Sound Machine. 1984. godine grupa je izdala prvi album Eyes Of Innocence.

Veliki uspjeh postižu 1985. kada izdaju album Primitive Love. Sljedeći album, Let It Loose iz 1987. u SAD-u je prodan u šest milijuna primjeraka i imao je pet hitova na Billboard Hot 100 top-ljestvici, a pjesma Anything for You bila je na prvom mjestu, a u Nizozemskoj je 22 tjedna na top-listama bila na prvoj poziciji.

Sljedeće godine grupa mijenja ime u Gloria Estefan and The Miami Sound Machine te Gloria počinje samostalnu karijeru.

Gloria Estefan se pojavila u dva filma, Music of the Heart (1999.) i For Love or Country: The Arturo Sandoval Story (2000.). Osim toga je nastupala u brojnim televizijskim emisijama.

Estefan je napisala dvije dječje knjige, The Magically Mysterious Adventures of Noelle the Bulldog (2005.) i Noelle’s Treasure Tale (2006.) koja je bila na trećem mjestu dječjih bestselera prema New York Timesu. Također je napisala kuharicu Estefan Kitchen zajedno sa suprugom. Knjiga je imala oko 60 kubanskih recepata.

Izvor: Wikipedia

Komentari