Poziv za dobrovoljno darivanje krvi

Piše
Prika Vican

Aug 29, 2016

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu objavio je na svojim internetskim stranicama da nedostaje krvi u zalihama svih Rh negativnih krvnih grupa i krvne grupe A+.

Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek – darivatelj krvi. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim darivateljima krvi.

U cijelosti prenosimo priopćenje Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu u vezi nedostatka krvi svih Rh negativnih krvnih grupa i krvne grupe A+:

Capture

Želimo Vam prikazati stanje zaliha krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu koji prikuplja preko 50% krvi u Republici Hrvatskoj i opskrbljuje krvlju i krvnim pripravcima preko 30 zdravstvenih ustanova.

Na slikama (doze krvi) prikazano je trenutačno stanje zaliha krvi prema krvnim grupama. Optimalne količine su između vrijednosti označene kao PREMALE i PREVELIKE ZALIHE.

Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe ispod oznake PREMALE ZALIHE, molimo Vas da se odazovete na akcije dobrovoljnog darivanja krvi prema rasporedu darivanja koji je objavljen na našoj web stranici ili kod nas u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, 10 000 Zagreb.

Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe iznad oznake PREVELIKE ZALIHE, molimo Vas privremeno odgodite darivanje dok se zalihe Vaše krvne grupe ne smanje.

Zahvaljujemo Vam na darovanoj krvi u ime svih onih kojima je krv potrebna.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranicama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Komentari