Umijeće čitanja tarot karata – kada i kako postaviti pitanje

Piše
Branka Kovač

Aug 29, 2016

Otvaranjem tarot karata odlučujemo utišati um i sve svoje strahove, i iskreno poslušati glas svoje duše. Ili zdravog razuma. Ako niste spremni na to, klonite se i karata i zvijezda i graha i kornjačinih oklopa.

Kada se koristimo tarot kartama, one nisu te koje nam daju odgovor. Mi karte interpretiramo – poznavajući osnovnu energiju karte, formuliramo odgovor na vlastito pitanje. Alat nije bitan. Možete gledati u grah, ili poput drevnih Kineza, u kornjačin oklop. Naše srce daje odgovor.

Kako postaviti pitanje

tarotPravila su jednostavna:

  • Pitanje je opis situacije koja nam je nejasna ili nelagodna
  • Pitamo za sadašnji trenutak
  • Pitamo za sebe

Neprihvaćanje onoga što jest je ono što uzrokuje nelagodu ili bol u našim životima. Otvaranjem tarot karata mi tražimo da nam se otkrije što smo potisnuli, da se upoznamo s tim svojim licem i zavolimo ga. Svako tarot otvaranje je kao potraga za izgubljenim djetetom koje ćemo čvrsto zagrliti i pružiti mu ljubav koje dugo od nas nije dobivalo.

Kao što bi najboljem prijatelju sve do u detalja prepričali nešto što vas muči, to napravite i prije tarot otvaranja. Ali možete biti i iskreniji, nitko osim vašeg srca vas ne čuje.

Pitanje postavljamo uvijek za sebe, jer nema razloga da se petljamo u tuđe živote. Onaj koji je zaokupljen tuđom životnom pričom, ne želi se suočiti sa svojom boli.

Pitanje o odnosu s drugom osobom je zapravo pitanje o odnosu sa samim sobom. Problematični ili nejasni odnosi nam služe kao ogledalo. Dobivamo priliku vidjeti svoje ponašanje, sve što volimo na sebi i sve što odbacujemo. U procesu osvještavanja kroz odnose lako je prebaciti krivicu na onog drugog, koji ne postoji. To smo mi.

Kada postaviti pitanje

tarotTarot karte otvaramo kada smo potpuno mirni, nemamo ni straha ni očekivanja vezanih uz situaciju za koju tražimo razjašnjenje. Intuitivne poruke imaju vrlo finu energiju i kaotične emocije će im prepriječiti put do naše svijesti.

Ako osjetite strah ili očekivanje, samo izrazite svoje emocije, izrecite naglas ili u mislima – Bojim se… Htjela bih… Jako bih željela… Plaši me… Možete zamisliti kako sada vaši strahovi ili želje sjede pored vas dok otvarate karte. Tu ih imate na oku i osjetit ćete kada počnu prekidati govor vašeg srca.

Najbolje je započeti s meditacijom, zazivom duhovnih vodiča ili bilo kojim ritualom koji vas dovodi u intuitivni trans – ples, pjevanje, mantranje, razgovor s kristalima. Kada osjetite da ste izašli iz normalne stvarnosti u svijet između svjetova, krenite na druženje s tarotom.

Komentari