Kuna više i lakše se po ljeti diše

Piše
Diana Radobuljac

svibnja 25, 2016

Stiže nam ljeto, a drugi najvažniji problem nakon suočavanja s vagom, svakako je džeparac. Malo smo se pozabavili pitanjem kako provesti ljeto bez doticanja roditeljskih lisnica. 

1. Tko radi ne boji se gladi
Dobra stara narodna, a da nije kineska, zaista je istinita. Najjučinkovitiji i najbrži način da zaradite neku lovu je pronalaženje takozvanog part time joba. Držite instrukcije, šetajte kućne ljubimce, pecite pljeskavice ili palačinke. Izbora ima. Bilo za ljeto ili za ispunjavanje nečeg što si odavno želite. Student servis se u predsezoni puni raznovrsnim poslovima, a poslove možete također potražiti i preko facebooka.

ljetovanje

2. Promjena navika
Sjedenje po kavama vam je svakodnevna rutina? Promjenite je. Vrijeme je za kupovinu vrećice od 250g za 15,87 kuna i uživanje do mile volje u rijetkoj crnoj kavi. Osim što je jeftina, dobra je i za probavu. Pa ukoliko zbog ispitnih rokova jednostavno nemate vremena tražiti posliće, promjenite skupe, a nepotrebne navike i sačuvajte našu lijepu papirnatu valutu u novačniku.

3. Sindrom Betlehem ljetovanje
Jedan zanimljivi način uštede novca je i ušteda energije. Ako ste jedni od onih za kojima je mama vikala da gase svjetlo za sobom jer stan izgleda kao Betlehem, a jednostavno se to nikad niste naučili bilo zato jer se bojite mraka ili samo volite dobro osvjetljenje, ovo je dobar savjet za vas. Štedite struju, a vodu iz slavine koristite racionalno. Doživotan tijek prepustite Dunavu. Tako će vas možda po prvi put u životu računi od režija pozitivno iznenaditi.

4. For sale!ljetovanje
Prodaja rabljenih stvari je u posljednje vrijeme postala pravi hit. Ukoliko u svojem podrumu, garaži ili ormaru čuvate robu koju više ne nosite ili imate neke fora stvari za koje smatrate da biste mogli dobro utopiti, nakratko postanite prodavač i šef vlastite second hand trgovine.

5. Iskoristite to što ste student
Studentskih popusta ima posvuda. Hrana, piće, fitness i događaji koje nipošto ne želite propustiti su u ovom periodu života puno jeftiniji nego u stvarnom svijetu. Iskoristite situaciju i saznajte gdje sve možete proći jeftinije. Portal X-ica vam je također osigurao neke popuste koje možete pogledati na poveznici.

Kako do popusta?

Nadamo se da smo vam barem malčice pomogli u idejama za štednju. Ipak, još malo odbrojavamo do vrućih ljetnih dana kad će dobro doći kuna više za neki superhladni koktel. 🙂

Komentari