Ljetno iskušenje – one night stand

Piše
Dijana Šimunić

Jun 29, 2016

Svi se ljeti opustimo i živimo ‘kao da ne postoji sutra’. No, prijete nam razna iskušenja. Jedan od tih je seks za jednu noć, poznat i kao one night stand.

Dolazi ljeto, a to znači napokon malo zasluženog odmora, bijeg od svakodnevice i od napornih fakultetskih obaveza. Neki ispiti su položeni, neki ostavljeni za jesen… Sve u svemu vrijeme je za zabavu. Došlo je vrijeme za stvaranje novih iskustava – one night stand jedan je od njih.

Prednosti

Kada se pridržavamo određenih pravila one night stand može biti jedinstveno iskustvo. Mnogima je ovakva vrsta seksa opuštajuća jer ne brinemo toliko o partneru – što on misli, kako je njemu, kako se on osjeća, što će sutradan biti između nas. Kod seksa za jednu noć možemo se posvetiti samo sebi. Bez brige, bez srama, bez osjećaja nesigurnosti.

couple-love-bedroom-kissing

Seks bez obaveza može nas podsjetiti da smo privlačni što odlično djeluje na našu samouvjerenost. Kada smo u vezi previše razmišljamo tijekom vođenja ljubavi. To kod seksa za jednu noć nije slučaj. Uglavnom zbog toga jer znamo da se već sutradan nećemo vidjeti s partnerom koji je s nama proveo noć.

Nedostaci

Iako ovakva iskustva ponekad mogu biti zabavna, nisu potpuno bezazlena. One night stand može rezultirati spolnim bolestima te sličnim neugodnim iskustvima. Usputni seks nije za svakoga. On se ne preporučuje osobama koje se lako vežu. To se naročito odnosi na žene kojima je teže odvojiti osjećaje od tjelesne privlačnosti. Postoje i muškarci ovakve vrste, ali su ipak rjeđi. Muškarci su također skloniji ovakvim avanturama.

Osim toga, nije pametno spavati s nekim bez zaštite – naročito jer tu osobu ne znamo osobno. Nismo upoznati s njegovom seksualnom prošlosti, ne znamo ima li kakve spolne bolesti, ne znamo zapravo nikakve pojedinosti o njemu kao osobi. Trenutak nepažnje može imati dugotrajne posljedice. Zato je kontracepcija obavezna, ne samo kod seksa za prvu noć nego i općenito.

Prije nego što se odlučite za one night stand – razmislite dvaput. Nemojte to raditi ako se ne osjećate potpuno sigurno da činite pravu i ispravnu stvar. Ipak želite da vam to ostane u lijepom, a ne u gorkom sjećanju.

Komentari