Malo se zagrijao i uvjerljivo pobijedio

Piše
Daria Bićanić

Nov 19, 2015

Opuštena atmosfera Sunshine Inn-a sinoć je bila naše mjesto sučeljavanja. Najbolji pikadist svijeta, Boris Krčmar, vratio se s turnira u Francuskoj kao najbolji, i dodatno utjerao strah članovima koji su čekali da bacaju strelice s najpreciznijom rukom na svijetu. Boris se malo zagrijao i uvjerljivo pobijedio…

Večernji termin u Sunshine Inn-u bio je idealna lokacija za naš izazov. Boris Krčmar, peterostruki svjetski prvak u pikadu, posjetio je prijavljene studente kako bi im pokazao zašto je on najbolji.

Već samim ulaskom u birc, prisutni su na trenutak zastali. Nakon što nas je Boris pozdravio, brzo je otišao do aparata i počeo bacati strelice. Gledali smo koliko dugo može pogoditi sredinu i kako je toliko koncentriran.

Matija Škoda, student Kineziološkog fakulteta i izazivač Borisa Krčmara, nije imalo prevelikih izgleda, ali je imao puuuuuno hrabrosti. Uz pokoju pivu ruka se oslobodila, ili možda postala neprecizna, ali partije su se odigrale.

Boris i Matija pokazali su svoje znanje svaki na svoj način. I sinoć je pobjeda otišla u ruke Borisa Krčmara, ali pobijedio je i Matija Škoda. Pobijedio je jer je imao hrabrosti suprotstaviti se najboljem na svijetu i jer se nadao da bi možda Boris mogao imati loš dan.

Ali najbolji je najbolji. Mi smo samo mogli uživati u njegovoj igri i diviti se tolikoj preciznosti i koncentraciji. Koliko je zapravo Boris Krčmar dobar u pikadu, pročitajte u našoj sportskoj priči – Najpreciznija svjetska ruka – Boris Krčmar.

Prvi izazov sa svjetskim prvakom prošao je očekivano. Atmosferu je uz zavidnu igru Borisa Krčmara, dodatno podigao opušteni ambijent Sunshine Inna-a uz pokoju pivu nas promatrača i ugodno druženje.

Zaključili smo kako pikado ima to nešto, to nešto što te privuče i vodi  k tome da sam postaneš što bolji. Pikado je puno više od bacanja strelica što nam je potvrdio naš pikadist.

Treba tu puno, puno vježbe kako bi bar na nešto ličila naša amaterska igra. Ovako je svaka strelica lutrija pa što bude. Ali, uz trening rezultati neće izostati.

Sretno našem Borisu Krčmaru u Taipeiju na zadnjem turniru Masters serije koji ga očekuje već 28. studenog. Sretno i svim ostalim igračima pikada. Samo mirno. 🙂

Photo galerija (8 slika)

Komentari