Na Vrisku pronađite najbolje štivo

Piše
Iva Bucić

Jun 01, 2016

Deveti riječki festival autora i sajam knjiga pod nazivom Vrisak počinje sutra, 2. lipnja i trajat će sve do 12. lipnja. Očekuje se 150 autora, prevoditelja i nakladnika iz Hrvatske, zemalja regije i Europe.

Festival organiziraju izdavačka kuća v|b|z i Udruga za kulturu Vrisak, a u 11 dana održat će se 50 književnih događanja na kojima će se, među ostalim, predstaviti i najvažnija djela domaće književne produkcije izdana u proteklih pola godine.

Zahvaljujući posebnom programu Europom u 30 knjiga u Rijeci će se predstaviti autori iz Finske, Danske, Estonije, Islanda, Slovačke, Cipra i Grčke. Druženje s vodećim piscima ovih zemalja, omogućit će stjecanje bolje slike o europskoj književnosti danas te upoznavanje s nama manje poznatim književnostima koje su nikada ili rijetko bile prevođene na hrvatski, što je i cilj programa Europom u 30 knjiga.

U sklopu festivala održat će se i večer čitanja poezije, a priče će čitati i polaznici kreativnih radionica pisanja CeKaPe. Čeka vas i sajam knjiga s popustima do 80 posto, a svake vas večeri čekaju i partyji. Festival će pionirski predstaviti i program Vrisak Cinema, na kojemu će biti prikazana tri filma snimljena po romanima gostiju iz Europe.

Ovdje potražite adrese na kojima se održavaju pojedina zbivanja, kao i se ostale potrebne informacije.

 

Komentari