Ne ostavljajte dezinfekcijska sredstva u automobilu

Piše
Vedran Mikulić

Jun 29, 2020

Sredstva za čišćenje ruku na bazi alkohola neizostavan su dodatak kod boravaka u javnim prostorima posljednjih mjeseci, no mala nepažnja u rukovanju ovim predmetom može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Sredstva za čišćenje ruku na bazi alkohola neizostavan su dodatak kod boravaka u javnim prostorima posljednjih mjeseci, no mala nepažnja u rukovanju ovim predmetom može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Najveći britanski zdravstveni portal upozorava da sredstva za dezinfekciju u plastičnim ambalažama mogu lako izazvati požar, ako se ostave u automobilima za vrućeg vremena.

U upozorenju, kako navodi Slobodna Dalmacija, objašnjeno je da je organizacija primila “brojna izvješća o sredstvima za dezinfekciju koja su uzrokovala požare nakon što su ostavljena u vozilima po vrućem vremenu.”

“Sredstva za čišćenje na bazi alkohola, pod visokim temperaturama, zagrijavaju se brzo što rezultira oslobađanjem zapaljivih para”, navodi se u upozorenju.

Upozorenje uključuje sliku automobila koji je oštećen nakon požara izazvanog dezinfekcijskim sredstvom za ruke na bazi alkohola, a sadrži i grafički prikaz koji pokazuje da kada je temperatura 25 stupnjeva vani, temperatura u automobilu može doseći čak 55 stupnjeva.

Komentari