Nije teško pomoći

Piše
Petra Haleš

Dec 11, 2018

Prošle godine akcija “Nije teško pomoći” pokazala se iznimno uspješnom. 

One kojima je to doista bilo potrebno darovane su tople jakne, cipele, higijenske potrepštine, hrana i ostalo, a ove godine cilj je napraviti još bolju i uspješniju akciju!

Procijenjeno je da u Zagrebu ima preko 2000 beskućnika, dok je smještajni kapacitet prenoćišta samo 450 – velik broj beskućnika stoga spava na javnim površinama. Siromaštvo je u porastu.

Iz tog razloga, ovim vas putem sve molimo da se udružimo i zajedničkim snagama učinimo dobro. Zaista nije teško!

Do 20. prosinca sakupljat će se potrepštine za beskućnike na području Zagreba. Oni, baš u ovom Božićnom periodu, često budu zaboravljeni te drugima nevidljivi.

Uz mentorstvo gospodina Mile Mrvalja koji je predstavnik Humanitarna udruga Fajter, a koji je i sam nekoć bio beskućnik, sastavljen je popis potrebitnih stvari.

Potrebno im je:

  • ODJEĆA – zimski kaputi i zimske cipele su najpotrebniji! Uz to, skupljaju se hudice i tople veste, rukavice, kape i šalove, te nove čarape i donje rublje. Najveća je potražnja za muškom robom, s obzirom da su 90% beskućnika muškarci. Ruksaci u dobrom stanju također su dobro došli! Iskopajte iz ormara očuvane stvari koje ne nosite i učinite nekome ovu zimu izdržljivijom!
  • HRANA – konzervirana gotova hrana, mesni naresci, konzervirane ribe, multivitamini u šumećim tabletama (koji se mogu bilo gdje rastopiti, a jačaju imunitet).
  • LIJEKOVI- lijekovi koji se mogu kupiti bez recepta, protiv bolova, za imunitet i slično.
  • HIGIJENSKE POTREPŠTINE – vlažne antiseptik maramice, antiseptik za ruke, suhe maramice, britvice i mali, putni gelovi za brijanje, ulošci, paste za zube, četkice i slično.
  • BONOVI ZA MOBITELE – u jednoj akciji davno su skupljeni mobiteli za beskućnike – uveselimo im Božić bonom! Možete kupiti bon bilo koje vrste od bilo kojeg operatera, svakome će dobro doći!
  • NOVCI – ukoliko želite sudjelovati u ovoj akciji, a zaista nemate vremena nešto samostalno potražiti, slobodno donirajte i novac od kojeg ću ja kupiti potrebite stvari, a dio darovati i Udruzi Fajter za njihov daljnji rad.
  • TOPLA HRANA! – Na dan akcije, svatko je dobro došao donijeti nešto kolača, sokova, hrane!
  • VOLJA – ukoliko zaista želite sudjelovati, a niste u mogućnosti donirati, uvijek mi možete pomoći slagati paketiće, peglati i slično 🙂

Molim sve one koji žele sudjelovati da napišu u inbox facebook eventa što bi donirali i da se dogovore detalji preuzimanja stvari. Na dan dijeljenja paketića želimo okruženje koje će beskućnike uveseliti – uz klopu, druženje, muziku i pozitivu! Hvala!

MJESTO EVENTA JOŠ ĆE BITI POTVRĐENO!

LJUDI – NIJE TEŠKO POMOĆI, a nekome će značiti zaista puno.

Komentari