Humanitarna akcija „Za naš PMF”

Piše
Petra Haleš

svibnja 23, 2020

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu pretrpio je značajnu štetu tijekom potresa u Zagrebu 22. ožujka ove godine, a ona iznosi čak oko 20 milijuna kuna.

Oštećenja su vidljiva i u svim zgradama na kampusu na Horvatovcu, pa i onoj na adresi Horvatovac 95, gdje u sklopu Geofizičkog odsjeka PMF-a djeluje Seizmološka služba Republike Hrvatske. Budući da se u zgradama na svim lokacijama nalazi sofisticirana znanstvena oprema, šteta je znatna.

1

Kako bi se omogućio pravodoban i siguran rad u akademskoj godini 2020./2021., PMF je odlučio pokrenuti humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za sanaciju štete od potresa „Za naš PMF”.

S obzirom na financije kojima PMF raspolaže i na razmjere potrebne sanacije, ne samo na zgradama, nego i na opremi, potrebni su nam novi izvori financiranja, a sredstva kojima raspolažemo nisu ni približno dostatna za povratak studenata, znanstvenog i nastavnog osoblja u sigurne objekte, zaključuje dekanica prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija.

2

Donacije „Za naš PMF” mogu se uplatiti na sljedeći bankovni račun za kunsku i deviznu uplatu:

IBAN: HR8623600001502760361

Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet

Horvatovac 102a

Model plaćanja: HR 00

Poziv na broj: 818301

Opis plaćanja: Za naš PMF

SWIFT/BIC BANKE: ZABAHR2X

Zagrebačka banka d.d.Trg bana Josipa Jelačića 10, 10000 Zagreb

3

Pozivaju se svi Alumne, tvrtke i ustanove, prijatelji, štovatelji znanosti te svi koji žele pomoći da se uključe u ovu akciju kako bi se osigurali adekvatne i sigurni prostori postojećim i budućim studentima PMF-a Sveučilišta u Zagrebu!

Komentari