Osječko sveučilište dobilo studij Kreativne terapije

Piše
Ana Leko

Feb 01, 2016

Sveučilište u Osijeku odnedavno je bogatije za još jedan poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij – Kreativna terapija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Prošloga utorka, u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera održana je 4. sjednica Senata u akademskoj godini 2015./2016. Na njoj su članovi Senata, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, između ostalog, donijeli odluku kojom je prihvaćen Elaborat o studijskom programu studija Kreativne terapije sa smjerovima Art terapija, Terapija plesom i pokretom, Muzikoterapija i Dramaterapija.

Studij Kreativne terapije traje dvije godine, a nosi 120 ECTS bodova te će se izvoditi na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u suradnji s Medicinskim fakultetom Osijek.

Po riječima rektora Željka Turkalja, ovaj studij predstavlja apsolutnu novost u hrvatskoj akademskoj zajednici, a namijenjen je edukaciji stručnjaka koji će raditi kao terapeuti osobama u poslijeoperativnim i poslijemedicinskim tretmanima kako bi ih se dovelo u što kvalitetnije zdravstveno stanje.

Kako prenosi portal Osijek 031, recenzije studija Kreativne terapije napravili su vrhunski inozemni stručnjaci s međunarodnih sveučilišta koja imaju dugu tradiciju provedbe art terapije. U nastavku redovite procedure slijedi odobravanje studija i njegov upis u registar novih programa pri resornom Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Izvor: Osijek 031

Komentari