Otvoren je prvi Job Fair Meetup!

Piše
Mateo Galić

Oct 20, 2020

Prvi dan Job Fair Meetupa obilježen je područjima automatike, radiokomunikacija, automobilske industrije i energetike.

Job Fair Meetup na jednom mjestu okuplja vrhunska tehnološka poduzeća i uspješne studente s ciljem upoznavanja i razmjene znanja. Upravo zato Fakultet elektrotehnike i računarstva te Klub studenata elektrotehnike i ovu godinu ostaju karijernim epicentrima na kojima se od 19. do 23. listopada 2020. godine održava Job Fair Meetup.

Vidljiv veliki interes studenata 

Job Fair Meetup prvi je dan počeo na FER-u gdje je u 11 sati započela radionica Rimac Automobila na temu Automotive Embedded Systems u kojoj su studenti naučili više o njihovom Embedded timu, ali i okušali svoje programerske snage u rješavanju problemskog zadatke koje je prvi uspješno savladao i student s FER-a, Filip Jurić: “Iako je tematika bila komplicirana, radionica je bila dosta opuštena i zanimljiva zahvaljujući opuštenim predavačima koji nisu išli u krajnosti teme. Nisam očekivao nagradni zadatak tako da sam bio ugodno iznenađen i drago mi je da sam zahvaljujući svojim znanjem osvojio glavnu nagradu.”. 

Osim kod Rimac Automobila, napeto je bilo i kod KONČAR KET-a čija je radionica započela u 14 sati, a studenti su naučili više o procesu digitalizacije upravljanja i nadzora elektroenergetskih postrojenja unutar SCADA sustava gdje su imali priliku samostalno napraviti svoj mali programski odsječak za SCADA sustav. Eva Pokrivač, voditeljica promotivnih djelatnosti izrazila je iznenađenje povratnom informacijom sudionika radionice: “Studenti su bili jako zadovoljni radionicom i izrazili su želju za širom i dubljom slikom tematike što je teško u trenutnom okviru vremena pa su predložili dulje održavanje radionice što pokazuje osim njihove karijerne gladi i želju za znanjem.”.

Promjenjiva scena u KSET-u 

Program u KSET-u počeo je u 14 sati s Arnom Ružičkom iz Montelektra koji nam je objasnio detalje svojih izazova tijekom jednog radnog dana. Iza njega, Petar Lovrić iz Maxtene otkrio je zanimljive detalje algoritama vojno-borbenih antena i potvrdio da se budućnost skriva u bežičnoj komunikaciji. Zatim je Ivor Marković iz DOK-INGa pričao o svom iskustvu razvoja strojeva za razminiranje polja koje uvelike pomaže čovječanstvu i ispunjava njihov moto: “Don’t send a man to do a machine’s job!”.

Nakon pauze i networkinga, gdje su se studenti upoznali s predstavnicima poduzeća koja su održali svoje talkove i razgovarali uz fine obroke Rougemarina, u 16:30 sati je započeo i drugi krug talkova. Renata Rubeša iz HOPS-a uvela je sudionike u trendove razvoja centara vođenja elektroenergetskog sustava i njihove tehnološke iskorake. Nakon nje je Vladimir Poljančić iz KONČAR GIM-a iznio impresivnu statistiku oko hidroenergije uz pomoć koje se 2019. proizvelo 4306 TWh što je dovoljno za godišnje opskrbljivanje energijom bilijun ljudi. Zatim je Antonio Josipović iz KONČAR KET-a dočarao svoje inženjerske izazove tijekom svog jednog radnog dana.

Otvorenje zatvorili panel raspravom 

Scena KSET-a u 18 sati ugostila je Davida Romić iz Rimac Automobila i  izv. prof. dr. sc. Hrvoja Pandžića s FER-a u panel raspravi na temu budućnosti električnih automobila koju je moderirao Matija Ritoša, a koja je odgovorila na neka pitanja poput: Koliko smo daleko od toga da domet električnih automobila bude jednak ili bolji od klasičnih? Kada će brzina punjenja baterije odgovarati brzini točenja dizela u motor? Koje tehnološke prepreke nas ograničavaju u primjeni električnih automobila na onoj razini koju želimo? Zašto su električni automobili i dalje luksuz te u kojem će trenutku konačne postati kao Renault 4 – auto za svakoga?

Prijavite se na #jobfairmeetup

Sveukupno, na Job Fair Meetupu unutar pet dana događaja održava se 30 talkova, 21 blok networkinga, 11 radionica, 4 panel rasprave i 1 hot talk. Prijaviti se možete i dalje na Job Fair Meetup ispunjavanjem baze životopisa i rezervacijom mjesta na željenom talku, radionici, panel raspravi ili networkingu!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sve sudionike pozivamo na odgovorno ponašanje koje uključuje obavezno nošenje zaštitnih maski za lice.

Za više informacija pratite Job Fair Meetup internetsku stranicu, Facebook stranicu,  Instagram profil i YouTube kanal. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Komentari