Plesači Hip Hop Housea i njihova Komunikacija oduševili publiku

Piše
Dijana Šimunić

Apr 08, 2016

Natjecatelji ovogodišnjeg Supertalenta, mladi plesači skupine iz Zagreba jučer su pred mnogobrojnom publikom u Pogonu Jedinstva pripremili pravi mali plesni spektakl. Publiku su uspjeli nasmijati, ali i rasplakati svojom koreografijom.

Komunikacija je predstava koja se ovih dana prikazuje u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, s početkom u 20:00 sati. Riječ je o inovativnoj plesnoj predstavi koju su osmislili i odradili plesači plesnog studija Hip Hop House. Na zanimljiv način zagrebačka plesna skupina pokušava ukazati na socijalne probleme u današnjem suvremenom društvu. Opsjednutost društvenim mrežama, komuniciranje s okolinom isključivo preko WhatsAppa, Messengera i Vibera – sve je to preraslo u ovisnost koja otuđuje ljude jedne od drugih.

Ovo nije prvi put da se Komunikacija prikazuje pred širom publikom. Predstava je premijerno izvedena još u siječnju ove godine, također u dvorani Pogona Jedinstvo. Već prvog dana ovotjednog prikazivanja tražila se karta više. Predstava je odmah izazvala ovacije i oduševljenje okupljenih.

Svi koju su pogledali predstavu kažu da su se nasmijali i zabavili, ali i rasplakali od tuge koliko je iskreno to što su vidjeli, rekla je producentica i glavna koreografkinja predstave Marija Matković.

Cilj ovog jedinstvenog projekta je na primjeru suvremenog plesa prikazati kako se zbog današnje napredne tehnologije gube one prave vrijednosti društvenog života. Hip Hop House obradio je realnu sliku današnjice – na primjeru kako je komunikacija izgledala nekad te kako potpuno drugačije izgleda danas.

Ideja o ovoj predstavi nastala je upravo iz mog osobnog iskustva. Facebook, Instagram i sve te digitalne stvari, ljudi oko mene bili su previše u tome. Sve je počelo već prije dvije godine, kad sam ja tu ideju odlučila realizirati. Počela sam se baviti s tim i evo, to je sad preraslo u veliku predstavu, kaže Marija.

IMG_0041

Na pitanje imaju li u planu napraviti sličan projekt poput ovoga, odgovara:

U planu sigurno imamo raditi još ovakvih predstava. Najviše nas zanimaju društvene i socijalne teme. Vidjet ćemo kako će to točno izgledati, ima još vremena.

Članovi studija Hip Hop House sudjeluju i na ovogodišnjem Supertalentu koji se prikazuje svake nedjelje na Novoj TV. Zahvaljujući koreografiji koju su osmislile članice plesnog studija, prošli su u live emisije koje se počinju snimati sljedeći mjesec.

Evo, sad trenutno pripremamo nastup za live. Iskustva sa Supertalenta su nam uglavnom dobra, nije baš da smo potpuno zadivile suce. Ali samim time nam je sad i motivacija veća, dodala je.

Predstavu možete pogledati još danas, a sve detaljnije informacije pronađite ovdje.

FOTO: Tina Kadoić

DON’T KEEP CALM x-ica.com B-day Party

Komentari