Poljoprivredni fakultet popravlja preddiplomske

Piše
Iva Bucić

Sep 22, 2016

Poljoprivredni fakultet započinje s reformom studijskih programa, a osim dva nova studija, studente će na osječkom fakultetu dočekati više praktičnog rada.

Anketa među poslodavcima pokazala je da bi studenti skoro polovicu znanja trebali stjecati kroz praksu, a po tom je pitanju stanje na Poljoprivrednom fakultetu jednako tužno kao i na većini ostalih visokih učilišta.

Ne možemo biti zadovoljni s kadrovima koji završavaju poljoprivredne fakultete. Na neki način mislim da idu za starim znanjima, starim modelima i klišejima, a ovdje imamo proeuropska nastojanja i kunemo se u poljoprivredu koja je gospodarski i okolišno vrijedna, rekao je Andrija Matić, pročelnik Upravnog Odjela za poljoprivredu Vukovarsko srijemske županije.

Osim olakšavanja mobilnosti i zapošljivosti kroz unaprjeđenje kvalitete obrazovanja i primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, Poljoprivredni fakultet pokreće dva nova studijska programa: Poljoprivredna tehnika i tehnologija te Zaštita okoliša i održiva poljoprivreda. Projekt s gotovo tri milijuna kuna financira Europska unija.

Komentari