Masterclass radionice Yurija Landmana

Piše
Dijana Šimunić

Sep 27, 2016

Masterclass radionice glazbenog inovatora i graditelja glazbenih instrumenata Yurija Landmana dolaze u Zagreb! 1. i 2. listopada svi zainteresirani moći će uživati u zanimljivom programu.

Poznati glazbeni inovator i graditelj eksperimentalnih glazbenih instrumenata Yuri Landman uskoro dolazi u Radionu. U subotu 1. listopada te u nedjelju 2. listopada pod njegovim će se vodstvom održati masterclass radionice. Prvi dan na programu su radionice Daxophone i Kalimba, a drugi dan kombinirana radionica Home Swinger i Triochord instrumenata.

Daxophone

Polaznici ove četverosatne radionice imat će priliku napraviti vlastiti glazbeni instrument. Radionica Daxophonea uključuje izradu uradi-sam elektroničkog gudala.  Da biste sudjelovali i vi nije vam potrebno nikakvo predznanje. Kotizacija iznosi 200 kuna.

Kalimba

Na ovoj radionici polaznici će izraditi vlastitu električnu kalimbu, inače tradicionalni afrički instrument. Za razliku od uobičajeno ozvučenih Kalimbi uz pomoć piezzo senzora, ova će varijanta biti ozvučena elektro-magnetnim pojačalom, što će rezultirati dubljim i toplijim zvukom. Kotizacija iznosi 300 do 450 kuna.

Home Swinger & Triochord radionica

Na ovoj kombiniranoj radionici polaznici mogu izabrati između vrlo kompleksne i skuplje 12-žičane električne trostruke citre ili nešto jeftinije 3-žičane električne slide gitare. Ova radionica na rasporedu je u nedjelju 2. listopada od 12 do 16 sati. Kotizacija za Home swinger radionicu jest 750 kuna, a za Triochord radionicu 260 kuna.

Prijave traju do 28. rujna

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com do 28. rujna točno u ponoć. Maksimalan broj polaznika je deset.

Komentari