Pogodnosti za studente u ponudi banaka

Piše
Arnela Žepčan Stanišić

svibnja 05, 2015

Poslovne banke, u borbi za svakog klijenta nude različite pogodnosti za sve dobne i prihodovne skupine, a sve češće prepoznaju studente kao ozbiljne klijente.

Studentima posvećuju sve više pažnje, kreirajući različite usluge i pakete usluga namijenjene ovoj specifičnoj skupini. Izdvojili smo neke od pogodnosti koje, kao student, možete uživati u različitim poslovnim bankama.

Erste banka nudi uslugu Erste Club žirac koja uključuje otvaranje i vođenje žiro-računa bez naknade, izdavanje Visa Electron kartice i PIN-a bez naknade, PayPal plaćanje i podizanje gotovine na bankomatima. Erste Club paket uključuje, osim žiroračuna, usluge elektroničkog bankarstva, a naknada za paket je 4 kune mjesečno. Ako želite i tekući račun za mlade u paketu naknada je dodatne 3 kune mjesečno, ali u tom slučaju možete zatražiti dopušteno prekoračenje po računu u iznosu do 2000 kuna.

Ako želite postati klijent Raiffeisen banke na raspolaganju vam je FlexiStudent tekući račun bez mjesečne naknade koji uključuje vođenje tekućeg računa, debitnu karticu vlasnika računa, internetsko i mobilno bankarstvo. Račun se može otvoriti uz popunjenu pristupnicu i važeći identifikacijski dokument.

Privredna banka Zagreb nudi čitav niz pogodnosti za studente, čak je dio nekih poslovnica namijenjen upravo njima, a zovu se studentska zona.
Tekući račun u PBZ-u, uz indeks i osobnu iskaznicu, možete otvoriti bez mjesečne naknade u bilo kojoj poslovnici. Osim toga, možete ugovoriti i PBZ Indeks plus studentski paket za 4,98 kune mjesečno koji uključuje:
– žiro račun u kunama i Visa Business Electron karticu,
– tekući račun u kunama za studente i Inspire karticu,
– American Express Start Card za studente,
– internetsko i mobilno bankarstvo,
– dostavu mjesečnog izvatka na e-mail,
– trajni nalog za prijenos sredstava sa žiro računa u kunama na tekući račun u kunama.
Kao korisnik American Express Start Card za studente, ulazite u Program uštede student koji donosi popuste i pogodnosti kod odabranih partnera.

U Hypo Alpe Adria banci možete otvoriti multivalutni tekući račun bez naknade i bez mjesečnog troška vođenja računa čime dobivate debitnu karticu po izboru (Visa Electron, Maestro u EUR ili USD) i dopušteno prekoračenje do 1000 kuna na rok od 6 mjeseci uz mogućnost produljenja.
Dodatna ponuda uključuje mobilno bankarstvo, Mastercard prepaid Refresh karticu, internetsko bankarstvo i Hyposms uslugu.
OTP banka je osmislila paket usluga za studente i srednjoškolce starije od 15 godina. Da bi se ugovorio paket OTP Indeks dovoljno je predočiti indeks ili potvrdu o upisanoj školskoj godini.
Pogodnosti paketa OTP Indeks:
– otvaranje i vođenje Studentskog tekućeg, deviznog i žiro računa  bez naknade,
– vođenje tekućih i deviznih računa OTP Dinamik štednje uz 50% popusta,
– korištenje računa od strane opunomoćenika bez naknade,
– Visa web prepaid karticu bez upisnine i bez članarine.
Nakon napunjenih 18 godina dostupno vam je i povoljnije izdavanje čekovnih blanketa, prekoračenje po tekućem računu uz nižu kamatnu stopu, internet, mobilno i telefonsko bankarstvo bez mjesečne članarine i mogućnost ugovaranja studenstskog kredita uz nižu kamatnu stopu i bez troška obrade kreditnog zahtjeva.
Usluge dostupne nakon 18 godina starosti:
– povoljnije izdavanje čekovnih blanketa
– prekoračenje po tekućem računu uz nižu kamatnu stopu
– OTPdirekt (internet, mobilno i telefonsko bankarstvo) bez plaćanja mjesečne članarine.

Student lepeza paket je usluga za studente koji je kreirala Zagrebačka banka. Za ugovaranje paketa potrebna vam je osobna iskaznica i indeks, mjesečna naknada iznosi 5 kuna, a novi korisnici paketa naknadu ne plaćaju godinu dana.
Paket sadrži:
– sve račune (kunski tekući račun, žiroračun i devizni račun),
– MasterCard student karticu,
– mobilno i internet bankarstvo,
– Servis centar za pomoć na putovanju i prilikom nezgode,
– popuste u trgovinama, hotelima i restoranima u Hrvatskoj.

Foto: Hans Splinter

Komentari