Praizvedba prvog čakavskog mjuzikla ‘Sušak, Sušak’

Piše
Lorena Sikavica

Sep 11, 2015

Prvi čakavski mjuzikl ‘Sušak, Sušak’ autora teksta Mensura Puhovca i glazbe Olje Dešića bit će praizveden 12. rujna, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Mjuzikl se postavlja u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i udruge Maraton iz Rijeke, a igrat će se na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Redatelj i koreograf Edvin Liverić rekao je da predstava govori o prošlom vremenu i jednom od ključnih razdoblja za Rijeku, čiji je danas dio nekadašnji samostalni grad Sušak, od 1939. godine do 70-ih godina prošloga stoljeća. Kazao je da se Dešiću i Puhovcu u realizaciji projekta priključio prije godinu i pol sa željom da i Sušak, kao neka druga mjesta u Hrvatskoj, dobije svoj autentični mjuzikl.

Olja Dešić ocijenio je da je riječ o važnom i lijepom projektu te napomenuo da su Mensur Puhovac i on susjedi na sušačkoj strani Rijeke te da je njihova suradnja na ovom mjuziklu nastala spontano.

Odvijala se bez žurbe te se zamisao počela pretvarati u mjuzikl s bogatijom produkcijom, rekao je.

Puhovac je kazao da je ideju o ovom tekstu nosio duže vrijeme, a da su ga na konačno stvaranje ponukali Sušačani s kojima se druži.

U najvažnijim ulogama nastupit će pjevači Mario Lipovšek Battifiaca, Damir Kedžo i Katja Budimčić, a uz njih će u mjuziklu glumiti i pjevati članovi riječkoga HNK Anton Plešić, Olivera Baljak, Denis Brižić, i drugi. Glazbenicima iz udruge Maraton će se pridružiti zbor i orkestar Opere.

Kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, scenograf Damir Šegota, a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.

Detaljnije pročitajte na web stranici.

Komentari