33. kros Sportskih novosti na Bundeku

Piše
Kristina Jelić

Mar 18, 2016

U nedjelju, 17. travnja zagrebački park Bundek pretrčat će uzduž i poprijeko više od 3 000 učenika i studenata. Prijavi se najkasnije do 12. travnja.

Na zagrebačkom Bundeku održat će se tradicionalni 33. kros Sportskih novosti u organizaciji jedinog hrvatskog sportskog dnevnika i Hrvatskog atletskog saveza. Tradicija krosa Sportskih novosti je zaista duga te je promijenila nekoliko različitih lokacija od Maksimira, Jaruna pa do Bundeka koji je idealna destinacija. Cilj ovog krosa je da se što više djece i mladih uključi u ovaj projekt.

To je svojevrsno studentsko prvenstvo u trčanju u prirodi, očekujemo da će nastupiti između tri i četiri tisuće sljedbenika. Ovaj je kros nešto lijepo što radimo za djecu i sportsku budućnost zemlje – najavio je glavni urednik SN-a Robert Šola.

U ime Hrvatskog atletskog saveza kao suorganizatora krosa, obratio se tajnik saveza Milan Orešković:

Naš kros je svake godine sve bolji i bolji, zaustavili smo negativni trend u padu sudionika. Imat ćemo ukupno 14 utrka u svim kategorijama. Neki od naših najboljih trkača kao što su Branko Zorko i Slobodanka Čolović također su bili sudionici krosa.

Satnica održavanja krosa je od 10 sati ujutro pa do ranih popodnevnih sati, a trčat će se u kategorijama: prvi i drugi razredi srednjih škola zajedno, treći i četvrti razredi (učenice 1500, učenici 2000 metara. Slijede utrke 5., 6., 7. i 8. razreda osnovnih škola te posebno utrke studenata i studentica.

Uz sendvič i sok za svakog sudionika krosa te majicu za uspomenu, najbolje škole bit će nagrađene peharima, a najbolji sudionici medaljama. Prijave za sudjelovanje u krosu treba poslati najkasnije do 12. travnja isključivo mailom na adresu kros.@has.hr.

Izvor: Jutarnji list

Komentari