Predstavljena himna Europskih sveučilišnih igara

Piše
Ana Leko

Jun 07, 2016

Sinoć je svečano predstavljena himna Europskih sveučilišnih igara koja svojim tekstom promiče sinergiju srca i uma kao i ključne vrijednosti koje studentski sport predstavlja.

U zagrebačkoj Pivani sinoć je predstavljena službena himna Europskih sveučilišnih igara, naslova Sve dok srce vjeruje. Tekst i glazbu potpisuje Boris Kovačić, aranžman i produkciju Nikša Bratoš, dok je izvođač Damir Kedžo. Motivirajući stihovi himne u poznatom zagrebačkom lokalu na Ilici, okupili su velik broj uzvanika, među kojima su se kao suizvođači našli i članovi zbora Sveučilišta u Zagrebu poznatog pod nazivom Concordia discors.

Ulazimo u posljednji mjesec pripreme Europskih sveučilišnih igara, a prezentacija ove himne čini samo još jedan u nizu koraka motiviranja šire javnosti na uključenje i ostavljanje traga u Zagrebu i Rijeci ovoga ljeta, – rekao je predsjednik Europskih sveučilišnih igara, Zrinko Čustonja.

Photo galerija (8 slika)

Tekst i glazba himne prate slogan Igara Srce vjeruje, um ostvaruje, promičući sinergiju srca i uma kao ključnih vrijednosti koje studentski sport predstavlja. Ujedno, himna govori i o odgovornosti prema budućim naraštajima i djeci kojima ostavljamo svijet.

Prije pola godine obratili su nam se organizatori Igara sa željom da zajedno pokušamo stvoriti jedno trajno nasljeđe u obliku himne, kojeg će se svi s radošću sjećati i za trideset godina. Prihvatili smo se izazova i iskreno se nadamo kako smo uspjeli i da će vas rezultat sve zajedno obradovati. Himna jasno promovira vrijednosti za koje vjerujemo da ih gaje studenti diljem svijeta, pa tako i oni koji će se naći na natjecanju u Hrvatskoj, – istaknuo je ovom prigodom Nikša Bratoš.

Službena himna Igara ima i svoju englesku verziju naziva As long as heart belives kojom će se ključne vrijednosti manifestacije približiti za preko 5000 studenata sportaša iz čitave Europe, koji će se od 12. do 25. srpnja  natjecati u 21 sportu.

Komentari