Prijavi svoj dokumentarac na Press Film Festival!

Piše
Dijana Šimunić

Feb 26, 2017

Press Film Festival ove godine traži dokumentarce na aktualnu temu izbjeglica i govora mržnje. Rok za prijave je najkasnije 1. svibnja.

Otvoren je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova za 3. Press Film Festival u Hrvatskoj Kostajnici. Teme ovogodišnjih dokumentaraca i reportaža su izbjeglice i govor mržnje. Prijavljeni filmovi mogu biti u bilo kojem formatu i bez ograničenja duljine trajanja. Rok za prijavu je 1. svibnja.

Filmovi se mogu slati i kao linkovi. Uz naslov filma, potrebno je napisati i kratak opis filma i neke detalje o dokumentarnom filmu te autoru. Prijavu treba slati na e-mail adresu kaos_hr@yahoo.com ili na adresu EKS – ekološko kulturna scena, Vladimira Nazora 12, 44 430 Hrvatska Kostajnica.

O Festivalu

Press Film Festival posvećen je novinarstvu koji je neka vrsta homagea snimatelju Gordanu Ledereru, koji je prije 26 godina izgubio život obavljajući svoju profesiju, ali i ruskim novinarima, koji su poginuli na ulazu u Hrvatsku Kostajnicu 1991. godine. Okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja.

Festival bi se trebao održati u rujnu, a uz projekciju filmova planirane su i izložbe fotografija, tribine te predstavljanje publikacija. Organizatori su Partnerstvo za društveni razvoj i Ekološko kulturna scena.

Više informacija pronađite na linku.

Komentari