Šašavi Jim Carrey danas slavi 55. rođendan!

Piše
Maja Baričević

Jan 17, 2017

Jim Carrey je Čovjek na mjesecu koji glumi u Trumanovom šou. Nosi Masku i ponaša se kao Svemogući Bruce, no možda je samo Glup i Gluplji. Ma ne! On je Ace Ventura: Šašavi detektiv i Nepodnošljivi gnjavator, a Niz nesretnih događaja učinio je od ovog čovjeka Vječni sjaj nepobjedivog uma.

Donosimo vam 10  činjenica koje možda niste znali o ovom simpatičnom Lažljivcu.

  • Jim Carrey rođeni je Kanađanin. Rođen je u Newmarketu u Ontariju 17. siječnja 1962.. James Eugene Carrey je glumac, komičar, scenarist i producent. Mama mu se zvala Kathleen Oram,  a otac mu je bio Percy Carrey.
  • Kada je imao samo 15 godina bio je prisiljen prekinuti školovanje kako bi pomogao svojoj obitelji. Zaposlio kao domar. Kasnije je Jim objašnjavao kako je sve bilo savršeno dok mu je otac radio. No onda je otac izgubio posao i tada se sve urušilo.
  • Prije nego je postao svjetski poznat, napisao je sam sebi ček na 10 milijuna dolara i obećao si da će jednog dana unovčiti taj ček. Kako nikada nije odustao od svojih snova, upravo je to i napravio 2001. godine.
  • Kao dijete uvijek je imao cipele za stepanje uz krevet. Njegova majka je bila jako bolesna pa su Jima zvali u bilo koje doba dana i noći kako bi zabavio svoju bolesnu mamu. Bacakao se po sobi ili padao niz stepenice i radio bi sve to samo kako bi ju nasmijavao.

I had a sick mom, man. I wanted to make her feel better. Basically, I think she laid in bed and took a lot of pain pills. And I wanted to make her feel better. And I used to go in there and do impressions of praying mantises, and weird things, and whatever. I’d bounce off the walls and throw myself down the stairs to make her feel better.

2017-01-16 (7)

  • Njegova obitelj ima povijest s problemima mentalnog zdravlja, a najviše s maničnom depresijom. Jim je bio zakvačen na Prozac neko vrijeme, ali je odbio završiti kao i njegov otac koji se godinama borio s tom opakom bolesti. Carrey smatra da je smijeh lijek, pa tako voli da je oko njega pozitivna i nasmijana okolina.
  • Kada je Jim počeo raditi kao glumac, nije baš imao neke posebne životne uvjete. S obzirom na niske prihode nije si mogao priuštiti stan stoga je odlučio da će mu spavanje u kombiju biti sasvim u redu ukoliko ima grijalicu i deku. U to doba Volkswagen je bio jako popularan.
  • Nevjerojatna je činjenica da je odbio ulogu u filmu gdje je trebao glumiti kapetana Jacka Sparrowa. Pogađate o kojem filmu je riječ. 2003. godine dobio je ponudu za glavnu ulogu, no na žalost producenti Pirata s Kariba nisu dobro tempirali, jer je on baš u to vrijeme snimao film Bruce Almighty u kojem je, naravno, i opet bio briljantan.

Uvijek je spreman za šalu

  • Priča ide da je na jednu zabavu došao obučen samo u čarapu koja nije bila na njegovoj nozi već je služila kao pokrivalo za njegovo spolovilo. 🙂
  • Dok je Tupac Shakur provodio svoje dane izdržavajući kaznu u zatvoru, Carrey mu je slao pisma koja bi ovog slavnog repera nasmijavala i držala pozitivnim i nasmijanim. Bili su jako veliki prijatelji. Tupac je uvijek govorio da je Carrey njegov omiljeni glumac.
  • Jim Carrey je multitalentirana osoba odličnog glumačkog talenta koja ističe i svoje savršene glasovne sposobnosti. Veliki je ljubitelj pjesama Come together dobrih starih Beatlesa i Rocketmana Eltona Johna.

Za kraj vam poklanjamo jedan mrdoguz i to glazbenu scenu iz filma Maska. Sretan Ti 55. ročkas dragi Carrey!

Izvori: Wikicelebzen.commoviepilot.com

Naslovna fotografija: Video screenshot

Komentari