U ZET-ovim tramvajima odsad surfamo besplatno

Piše
Dijana Šimunić

Jan 18, 2017

Besplatan bežićni internet zasad je dostupan u tri ZET-ova tramvaja, ali uskoro bismo mogli besplatno surfati i u svim ostalim tramvajima.

ZET je u svoje tramvaje uveo uslugu koja je odmah razveselila mnoge – besplatan Wi-Fi. Riječ je o pilot-projektu Zagrebačkog holdinga zahvaljujući kojem u tramvajima svi putnici mogu slobodno, koliko god žele, surfati internetom.

Projekt je u probnoj fazi

Zasad besplatan pristup internetu imaju samo tri ZET-ova tramvaja, ali bi se projekt uskoro mogao proširiti i na ostale tramvaje.

Tramvaji koji nude besplatan Wi-Fi označeni su posebnim naljepnicama, a cijeli je projekt nastavak suradnje Grada, Holdinga i Turističke zajednice u programu uvođenja interneta na razini grada. Glavni cilj ovog projekta je istražiti jesu li i koliko putnici zainteresirani za usluge korištenja Wi-Fi-ja u javnom gradskom prijevozu.

Najviše se surfa društvenim mrežama

Osim toga, nastoji se promovirati internetsku stranicu ZET-a koja je automatski povezana s uslugom. Spajanjem na Wi-Fi mrežu korisnik odmah saznaje prometne informacije, vozni red i eventualna preusmjeravanja prometa.

Dosad je Wi-Fi isprobalo oko 15 tisuća putnika, a prema podacima većina ih je za vrijeme vožnje pristupala društvenim mrežama te aplikacijama Viber i WhatsApp. Posjećivanje portala je na trećem mjestu.

Kako sada stvari stoje, ova novina oduševila je mnoge, pogotovo mlade i studente. Iz Holdinga su poručili da će besplatan internet ostati dostupan svima, bez obzira na plaćenu kartu ili pokaz, piše Poslovni.hr.

Komentari