Dezinficirajte četkicu za zube i smanjite trošak nabave nove

Piše
Kristina Jelić

Feb 14, 2017

Četkica za zube na sebi može nositi preko 10 milijuna bakterija već nakon prvog pranja. Situacija može postati još užasnija ako svoju četkicu za zube držite u blizini wc školjke. 

Bez obzira što bi se po preporuci stomatologa četkica za zube trebala mijenjati svaka tri mjeseca, mi ćemo vam otkriti mali trik kako da sami dezinficirate svoju četkicu za zube i smanjite trošak, te još nekoliko vrijednih savjeta kako da vam četkica bude zdrava i čista kao suzica.

Čistite svoju četkicu za zube svaki dan

Gric i grec su poznati, stari neželjeni znanci na vašim zubima. Stoga svoju četkicu za zube morate upotrebljavati i po nekoliko puta na dan, a trebali biste je mijenjati najmanje svaka tri mjeseca. Ali što s njom između tog perioda? Donosimo vam jedan mali, ali vrijedan savjet kako dezinficirati svoju četkicu za zube. Za taj pothvat će vam trebati alkoholni ocat i staklena čaša.

Postupak:

  • Natočite par jušnih žlica octa u staklenu čašu ili bočicu i stavite četkicu za zube u tekućinu. Ostavite četkicu u tekućini između 15 i 30 minuta.
  • Alkoholni ocat se inače koristi u kućanstvu kao prirodni odstranjivač nečistoće i lako će ubiti sve bakterije i mikrobe na vašoj četkici.

toothbrush-268599_1920

Kako očuvati i zaštititi četkicu za zube od bakterija i mikroba

  1. Čistite svoju četkicu nakon svakog pranja, dobro je operite pod mlazom vode.
  2. Zamijenite svoju četkicu nakon bolesti
  3. Ne zaboravite zamijeniti četkicu svaka tri mjeseca
  4. Držite četkicu za zube što dalje od wc školjke
  5. Neka vam četkica za zube uvijek bude suha
  6. Ne dijelite svoju četkicu s drugima

Izvor: 24 sata

Zašto ne smijemo prati zube odmah nakon jela

Komentari