Ribe – ljubav izvan prostora i vremena

Piše
Branka Kovač

Feb 20, 2017

Nakon Vodenjaka, znaka koji gleda u budućnost, ušli smo u razdoblje Riba i zakoračili u bezvremenost.

Ribe označavaju transcendenciju, odlazak iz materijalne sfere, iz svijeta odvojenosti. Vraćamo se našem Izvoru, Bogu, postajemo jedna Svjetlost. Osobe koje nose energiju Riba u sebi uvijek su povezane s tim Izvorom gdje se prošlost , sadašnjost i budućnost događaju u isti mah. Zato se mogu činiti kao izgubljene u prostoru i vremenu. Na neki način i jesu. One su vremenski putnici koji se čude prostorno-vremenskom kontinuumu koji percipiraju. Ribama nikad ništa nije jasno. A i one su čudne drugima.

ribe

Jedinstvo

Osim što sveukupnost postojanja mogu osjetiti u jednom trenutku, tako imaju i percepciju da smo svi Jedno. Ribe doživljavaju svijet kao jedan ocean, i teško ga dijele na kapi. Teško im je odrediti tko su one, a tko su drugi. Spoznaja Jedinstva Ribama daje darove bezuvjetne ljubavi i empatije, no otežava im samospoznaju. Riba će spoznati sebe i božansko u sebi tako što će voljeti drugoga.

Izaslanstvo Neptunovog svijeta – misija i poteškoće

Život u iluziji

Ribama često spočitavaju da žive u iluziji i vide samo ono što žele vidjeti. Da previše vole, da vide samo najbolje u ljudima. No Riba voli sve što vidi, zato što u svemu vidi Boga. Gleda kroz svoja duhovna osjetila i može vidjeti u samu srž svega što postoji – a to je Svjetlost. Spontano odlazi izvan svijeta dualnosti, izvan ideje o dobrom i lošem, i tada joj se ukaže božanska priroda svega što promatra. Ne dijeli ljude na dobre i loše, već sve smatra vrijednim ljubavi.

ribe

Uloga žrtve

Put bezuvjetne ljubavi i prihvaćanja je put Riba, i na tom putu se susreće s ulogom žrtve gdje uči razlučiti što je ljubav, a što strah. Uči raspoznati što je empatija, a što sažaljenje. Uči kako ljubav ljude vraća u moć, a sažaljenje ih čini slabijima. Uči da njena ljubav iscjeljuje, a njeno sažaljenje drugima oduzima snagu.

Pošto su tišina i mir Ribama najdraže stanje, osjećaj moći im je nešto neprirodno. Često se bude iz sna tek kada nađu nekog zlostavljača, i onda se bore same sa sobom da nađu načina kako da budu jake, a da ne povrijede drugoga. Ribe znaju da sve što činimo drugima, činimo sami sebi. Zato radije ostaju pasivne nego da njihova reakcija izazove još patnje na svijetu.

Moć ljubavi

Dok učimo voljeti druge, počinjemo voljeti i sebe. Tako da je Riblja zamka i Riblji spas, jer gledajući u Svjetlost onih koji ju zlostavljaju, počinje se prisjećati da je ta ista Svjetlost i u njoj. Moć ljubavi u Ribi jača, i ta ljubav postaje njen štit. Bezuvjetna ljubav zasljepljuje ljude koji žive u strahu, i zlostavljači Riba bježe kao Vrag od tamjana.

Riba nikad ne bi trebala prestati voljeti. Ona samo treba naučiti zaista voljeti.

Djevica i Ribe – ima neka tajna veza

Komentari