Novost u ZET-u: Od 1. veljače uvodi se polusatna karta

Piše
Dijana Šimunić

Jan 19, 2017

Polusatna karta trebala bi značiti jeftinije plaćanje javnog gradskog prijevoza za one putnike koji se tramvajem voze kraće, odnosno do 30 minuta.

Od prvog dana veljače, uz postojeću tramvajsku kartu od 10 kuna, u Zagrebu se uvodi i nova polusatna karta po cijeni od četiri kune. Cilj novih cijena u zagrebačkom javnom prijevozu je uspostaviti pravedniji sustav kako bi oni koji se kraće voze, manje i plaćali.

Ovu ideju ZET-a mnogi su pozdravili s velikim oduševljenem, ali ima i onih koji misle da je riječ samo o još jednom predizbornom obećanju. Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da na odluku nisu utjecali predstojeći izbori te da u Gradskoj Upravi ne namjeravaju mijenjati sustav naplate, piše Poslovni.hr.

Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Ako budemo vidjeli iz medija da to građani, u pravilu, prihvaćaju, od 1. veljače će to vrijediti. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri, dodao je gradonačelnik za Radio Sljeme.

Izvor: Poslovni.hr

Komentari