Božićna priča traje i dalje u Salajlandu!

Piše
Ana Leko

Jan 08, 2017

Sada kada su splansnule blagdanske gužve, kaos, euforija i sve što ide s božićnom groznicom, vrijeme je za malo uživanja u prirodi i čak 2 milijuna lampica postavljenih u Božićnoj priči na imanju Salaj kraj Čazme.

Svega šesdesetak kilometara od Zagreba još nekoliko dana traje prava Božićna priča koju bi se moglo nazvati i bajkom s obzirom da kad kročite na imanje Salaj ulazite u jedan prekrasan blještavi i magičan svijet. Okružen prirodom, s prekrasnim, trenutno zaleđenim, jezercem Salajland pruža zbilja spektakularan doživljaj.

img_3556-medium

Djed Mraz i njegovi sobovi, štrumfovi i drugi likovi iz crtića, slonići, lisice i druge šumske životinje, kućice, tuneli, mostići, stari mlin na ledenom jezercu i mnoštvo veselih posjetitelja već 15 godina u božićno vrijeme stižu u Čazmu. Vjerojatno malo tko nije čuo za Salajland, Božićnu priču ili imanje Salaj. Iz godine u godinu broj lampica se povećava, a o ovoj atrakciji pisali su i svjetski mediji. Ako još niste posjetili ovaj blještavi spektakl, možete to učiniti do 15. siječnja i, vjerujte, isplati se.

img_3563-medium

Na 60 000 četvornih metara prostire se ovo imanje na kojemu se možete šetati uz potoke i otočiće, po stazicama uz šumu i uživati u maštovito uređenom i osvjetljenom prostoru.

Iako su temperature u velikom minusu, šetnja i topli napitci poput kave, čaja ili kuhanog vina grijat će vas dok uživate u zbilja veselim prizorima. A sada, kada su blagdani iza nas, nisu ni gužve toliko velike pa se može u miru sve pogledati i proći.

Ali nisu 2 milijuna lampica jedina atrakcija u Salajlandu. Tamo se svakog dana održavaju razna događanja poput vatrometa, izložbi i božićnog sajma, a posjetitelji mogu ponijeti kući i simpatične suvenire. Također, mirisna i bogata gastronomska ponuda svakome će potaknuti rast zazubica 🙂

img_3586-medium

Ako ste među onim sretnicima koji imaju automobil, vrlo jednostavno možete doći do ove Božićne priče iz Zagreba – krenite autocestom prema Slavonskom brodu i izađite na izlazu Ivanićgrad te nastavite petnaestak kilometara prema Čazmi. Od velike pomoći su i brojni putokazi koji usmjeravaju prema najpopularnijoj Božićnoj priči. Cijena ulaznice je 30 kuna, a radno vrijeme je svakim danom od 16 do 21 sat.

Ako pak želite ići vlakom, možete to učiniti za 85 kuna, odnosno 80 kuna za djecu, a polasci su petkom u 16:15 i subotom u 15 sati s glavnog zagrebačkog kolodvora. U cijenu je uračunata karta za vlak, prijevoz autobusom do imanja, ulaznica u Salajland te mali poklon za djecu. Sve detalje o prijevozu i kako do Salajlanda možete pogledati i na webu.

img_3575-medium

Za sve one koji ne mogu doći na Božićnu priču ili ne podnose hladnoću, vesela vijest je da imanje Salaj i za vrijeme Uskrsa ima što za ponuditi. Vjerujemo da je tada doživljaj sasvim drugačiji, ali ništa manje lijep. Sama pomisao na patkice u jezeru, probuđeno cvijeće i prirodu u proljetnim bojama te klasično mnoštvo likova iz crtića s ponekim zekom i uskršnjim jajima sigurno veseli one koji bi ove hladne dane najradije prespavali.

Photo galerija (11 slika)

Fotografije: LoDi Media

Komentari