Što nam donosi ovogodišnji zagrebački Advent

Piše
Vedran Mikulić

Nov 13, 2017

Ovogodišnji zagrebački Advent trajati će od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. Turistička zajednica Grada Zagreba otkrila je ovogodišnje novitete i iznenađenja.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagraba najavila je kako će titulu najboljeg Adventa pokušati obraniti i treću godinu zaredom.

Ove godine Advennt počinje 2. prosinca paljenjem svijećica, nakon čega slijedi otvaranje ledenog trga u 18.00 sati te paljenjem lampica na Zrinjevcu. Ove godine imnat ćemo veliki bal Crvenog križa u hotelu Westin gdje će nastupati Zagrebačka filharmonija. 30. studenog počinje zagrijavanje tako da će 02. prosinca sve biti u punoj spremi. 03. prosinca otvaramo program na Gornji grad eventom u tunelu”, kazala je Bienenfeld. I ove godine imamo Advent na platou Gradec koji je lani bio najfotografiraniji. Posjetitelji će od 2. prosinca moći razgledati i vilu Prekrižje gdje će se prostor urediti u skladu s tradicijskim božićnim običajima. Vila će biti otvorena u petak i subotu od 16 do 20 sati. Ove godine tema Adventa je Orient Express. Ispred katedrale će i ove godine biti postavljene žive jaslice”, otkrila je Bienenfeld te dodala kako se Fuliranje iz Tomićeve seli na Zrinjevac radi prometne opterećenosti.

Kristijan Staničić, direktor HTZ-a kazao je kao je zagrebački Advent postao jedno od vodećih turističkih događanja u zemlji.

“Ovo je uspješan projekt javno-privatnog partnerstva. Advent u Zagrebu je svake godine sve bogatiji i sve bolji i bolji. Vjerujem da će i u 2018. biti najbolji Advent u Europi, a možda i u svijetu”, kazao je Staničić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je kako svaka društvena zajednica počiva na pet stupova – ljudi, znanje, rad i zapošljavanje, solidarnost i otvorenost i sigurnost.

“Iako me bije glas da se ne dam krstim, ja uvijek poslušam starije. Učio sam od boljih od sebe. Ovo što smo napravili nije slučajno, tu su godine rada, truda, vizije i sinergije. Dignuli smo ljestvicu visoko. Biti bolji od europskih prijestolnica poput Rima, Beča i Pariza što je na granici znastvene fantastike”, kazao je Bandić.

Izvor: zagreb.info

Komentari