Škorpion – putovanje u dubine psihe

Piše
Branka Kovač

Oct 24, 2016

Intenzitet škorpionske energije prodire duboko u nesvjesno i skida sva naša lažna lica. Suočava nas s vlastitom smrtnosti i pomaže da ostvarimo bliskost i intimnost. 

Ljubav prema skrivenom

Škorpion nema vremena za gluposti. On želi odmah prijeći na stvar, i to u dubinu. Mjesta u psihi koja većinu ljudi plaše Škorpionu su dječje igralište. Tu može vidjeti naše pravo lice. Sve ono što pokušavamo sakriti od drugih i od samih sebe Škorpion gleda sa zanimanjem. On promatra našu Sjenku, ali nema isti odnos prema njoj kao i mi. On može osjetiti ljubav prema svemu što mi ne možemo prihvatiti. Više ga privlači Tama nego Svjetlo, uživa u hladnom i mračnom morskom dnu ljudske psihe. Tamo se skriva prava stvar. Naše duboke emocije i silovite žudnje.

škorpion

Iscjeljenje trauma

Škorpionsku energiju koristimo kada pokušavamo otkriti za čim zaista žudimo u životu. Logika i racionalnost nisu dovoljne. Škorpion je detektiv, psihijatar, terapeut. Ima instinkt, intuiciju i emocionalnu inteligenciju, te demonsku snagu kojom ruši sve naše obrambene mehanizme. Sve emotivne blokade i sav sram koji smo postavili između sebe i svoje žudnje, škorpionska energija zaobilazi poput hakera i prodire unutar našeg sistema. Iznutra, otklanjajući blokade, polako traži izlaz.

Škorpiona ne zanimaju društvene norme i uvjetovanja, tabu teme su područja njegovog interesa. Ako unutar nas postoji sram ili krivnja, ako nam je društvo nametnulo etiketu lošeg, grešnog ili nemoralnog, samo trebamo primiti Škorpiona za ruku i dopustiti mu da nas izvede prema Svjetlosti. Njegov magičan dodir liječi, on se neustrašivo kreće kroz šumu tuđih predrasuda. Uspješno korištenje škorpionske energije donosi iscjeljenje dubokih trauma i vraća nam našu moć. 

škorpion

Kada Škorpionu otkrijete svoje traume, tuge i boli, on se osjeća živim. Smrt mu je bliska, taj miris ga privlači kao pčelu poljsko cvijeće. Ako vam može pomoći da umrete i rodite se opet, nitko sretniji od njega.

Škorpionski izazov

Kroz prihvaćanje vlastite Tame, ostvarujemo bliskost i intimnost sa samim sobom. Tada se možemo duboko povezati i s drugom osobom. Izazov Škorpionske povezanosti je otkriti sebe drugome i biti ranjiv. Dopustiti da netko hoda po mračnim hodnicima naše psihe. Ako koristimo škorpionsku energiju za kopanje po tuđoj intimi, a da ne otvorimo svoju, stavljamo sebe u položaj kontrole. Počinjemo se osjećati nadmoćno, smijemo se tuđim slabostima. Ne primjećujemo da se bavimo tuđim problemima samo zato da ne bi morali pogledati u sebe. Naš obrambeni mehanizam postaje sve jači, potiskujemo svoje emocije, kontroliramo svoje porive. Sve dok jednog dana pritisak ne postane prejak i iz nas se ne oslobode svi naši demoni.

Komentari