Startup Rukoplastika osvojio 14.000 eura

Piše
Petra Haleš

Dec 06, 2019

Jedanaest mladih regionalnih poduzetničkih timova predstavilo je svoje jedinstvene projekte na drugom izdanju startup natjecanja Good Game Liftoff koje se jučer održalo u prostorijama AlgebraLaba.

Nakon višesatnih izlaganja odabranih finalista stručni žiri je donio odluku – 14.000 eura osvojio je projekt Rukoplastika, gaming oprema za osobe s fizičkim invaliditetom, iza koje stoji hrvatski mladi poduzetnički tim.

3

Posebnost ovogodišnjeg Good Game Liftoffa je u tome što se proširio i izvan granica Hrvatske, a prijave su stizale iz Makedonije, Slovenije i Srbije. Time, tvrde organizatori, cilje je pomoći mladim hrvatskim kreativcima te potaknuti ih na međusobnu suradnju i networking. Nagradni fond prikupljen je na regionalnim Good Game natjecanjima gdje se u igri Counter Strike natječu poduzeća poput Infinuma, Outift7 i Nordeusa. 

1

Pobjednički tim Rukoplastika osvojio je žiri sa svojom idejom custom made gaming opreme koje je prilagođena svakom korisniku bez obzira na njegove karakteristike. Tako, osobe sa fizičkim invaliditetom mogu poslati svoje rendgenske i druge snimke te će u roku 24 sata posebno za njih Rukoplastika dizajnirati i stvoriti gaming opremu. Osim ove značajne financijske injekcije koja će im zasigurno pomoći u daljnjim koracima te poslovnom razvoju, pobjednike je darovao i Algebra LAB, koji će im, kao partner projekta, omogućiti  šest mjeseci korištenja poslovnog prostora za svoj rad te sudjelovanje u njihovom novom inkubatoru. Vrijednost ovog projekta prepoznao je i A1 koji je pobjedniku osigurao vrijedne goodie bagove.

2

Poslovni model, analiza tržišta i kupaca, inovativnosti i izvedivost, tim i sama prezentacija kategorije su prema kojima je žiri ocjenjivao finaliste, a okupio je niz priznatih stručnjaka i uspješnih poduzetnika među kojima su bili Damir Đurović, osnivač Reboota, Angelka Peeva Laurenčić iz makedonske tvrtke ImagePR, Josipa Majić, osnivačica tvrtke Tacit, Darko Dujić, vlasnik tvrtke Ceneje.si te Kristina Janković iz Serbian Games Association.

5

Natjecanje je otvoreno motivacijskim govorom Filipa Herciga, prošlogodišnjeg člana tima Mundus koji su prošle godine osvojili Good Game Liftoff. Filip je naglasio koliko im je financijski pomogla donacija te što su sve uspjeli postići u godinu dana. Trenutno se Mundus, pametna društvena igra, koristi u više od 50 hrvatskih i slovenskih škola, a najavili su i širenje svoje mreže društvenih igara.

Više informacija o projektu Good Game Liftoff može se pronaći na službenoj internetskoj stranici Good Game Global i Facebook stranici.

Komentari