Stripaški kružok: promocija strip albuma Vinka Barića

Piše
Kristina Jelić

Apr 14, 2016

Druženje na novom Stripaškom kružoku Ivana Svaguše, zakazano je za petak, 15. travnja. Na njemu će gostovati akademski slikar, crtač stripova i glazbenik Vinko Barić.

Stripaški kružok je odlična prigoda na kojoj će Vinko Barić predstaviti svoj novi strip album Dogodovštine Baroknog čovjeka. Četvrti autorski strip jednog od rijetkih domaćih autora i prije tiska je izazvao pozornost. Vijeće za knjigu, nakladništvo i bibliotekarsku djelatnost Grada Splita odbilo ga je predložiti za financiranje, navodeći da je tekst nepismen, a crtež konfuzan, često neutemeljeno brutalan i bez umjetničkog dojma.

Više od 80 stranica atraktivnog B4 formata puno je nadnaravnih bića, alkohola, bezkontracepcijskog baroknog seksa i kolopleta ružnjikavih fizionomija; opisuje Svaguša satirično-parodično djelo kojim se Barić, nakon skoro osmogodišnje stanke, vraća u opskurne underground strip vode.

Stripaški kružoci doprinos su jačanju bogate, ali raspršene, splitske strip scene. Održavaju se u Info zoni, kroz druženje zaljubljenika u strip, razgovore o stripu te gostovanja zanimljivih aktera hrvatske strip scene.

Stripaški kružok počinje u 20 sati u Info zoni, a nastavit će se uz glazbeni program u HOK kavani.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

DON’T KEEP CALM x-ica.com B-day Party

Komentari