Studentske pogodnosti HŽ-a

Piše
Daria Bićanić

Sep 07, 2015

Hrvatske željeznice nude studentima jeftinije putovanje željezničkim prometom. Ako ste student ili pripadate u skupinu mladih između 12 i 26 godina starosti, iskoristite svoje godine i svoj status studenta i putujte hrvatskim željeznicama.

Studentski popust HŽ-a

Studenti hrvatskih visokih učilišta mogu ostvariti popust od 50% za neograničeni broj jednosmjernih i dvosmjernih putovanja u svim vlakovima. Ovaj popust koji ostvaruju indeksom, studenti mogu koristiti tijekom cijele godine.

Popust se ostvaruje na blagajnama i u vlaku uz predočenje studentske iskaznice koju je potrebno pokazati kondukteru tijekom putovanja. Navedeni popust vrijedi samo unutar granica Republike Hrvatske.

Potrebni dokumenti:

1. Cijena iskaznice za akademsku godinu iznosi 50 kuna. Iskaznica K-33X kupuje se na blagajnama željezničkih kolodvora.

2. Za ostvarivanje prava na iskaznicu studenti moraju predočiti indeks ovjeren za tekući semestar ili potvrdu fakulteta o upisanom tekućem semestru. Status studenta također je moguće dokazati predočenjem e-indexa ili x-ice, ali uz dokument (ispis matičnih dokumenata) na kojem su vidljivi valjani podaci iz navedenih kartica.

3. Potrebna je i fotografija 3 x 3.5 cm.

Studentski popust od 50% koji ostvarujete s indeksom nije jedina pogodnost Hrvatskih željeznica (HŽ).

Putovanja mladih od 12 do 26 godina

Hrvatske željeznice nude mladima (12 do 26 godina starosti) popust od 30% na redovnu cijenu prijevoza.

Osnova popusta – iskaznica K-33j

Korisnici – mladi od 12 do 26 godina koji su hrvatski državljani sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj

Opseg popusta – 30% od redovite cijene prijevoza za neograničeni broj jednosmjernih i dvosmjernih putovanja u 1. ili 2. razredu vlakova svih vrsta na relacijama duljima od 25 kilometara.

Isto tako, HŽ nudi i popust učenicima srednjih škola, redovitim studentima i mladim državljanima Repubike Hrvatske kao i mladima iz inozemstva.

Iskaznica EYCA, hi.euro, ISIC-SCHOLAR i ISIC-STUDENT

Osnova popusta – iskaznica EYCA, hi.euro, ISIC-SCHOLAR i ISIC-STUDENT

Korisnici – učenici srednjih škola, redoviti studenti i mladi državljani RH te mladi iz inozemstva

Opseg popusta – 25% od redovite cijene prijevoza za neograničen broj jednosmjernih i dvosmjernih putovanja u 1. ili 2. razredu vlakova svih vrsta na relacijama duljima od 25 km.

Foto: Tony Bowden, Flickr

Komentari