Sveučilište u Zagrebu organizira prvi Dan karijera

Piše
Petra Haleš

Oct 12, 2020

Sveučilište u Zagrebu u petak 16. listopada 2020. od 10 do 15 sati organizira prvi Dan karijera.

Zbog epidemiološke situacije, prvi Dan karijera održat će se online, putem platforme Zoom.

Riječ je događaju namijenjenom studentima te njihovu povezivanju s predstavnicima tržišta rada s ciljem informiranja o praktičnim znanjima koji su potrebni i važni poslodavcima. Također, u okviru programa, studenti će dobiti informacije o mogućnostima za volonterski rad, komunicirati online s predstavnicima fakulteta, poduzetnicima i alumnima Sveučilišta u Zagrebu, a sve u cilju njihova motiviranja i educiranja za potencijalno zapošljavanje.

Program prvoga Dana karijera Sveučilišta u Zagrebu započet će uvodnim obraćanjima rektora prof. dr. sc. Damira Borasa i predsjednice Hrvatskoga studentskoga zbora Josipe Smoljo. Uslijedit će predavanje o pravnoj zaštiti vlastitih poslovnih ideja te o zaštiti na društvenim mrežama i radnomu mjestu, koje će održati prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković s Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Program Dana karijera nastavit će se prezetacijom pod nazivom Postoji li posao iz snova?, koju će održati Iva Majstorović, menadžerica ključnih korisnika u kreativnoj digitalnoj agenciji Degordian, te prezentacijom Što znači raditi u udruzi?

Prilike za praksu i edukacije o socijalnim inovacijama, koju će održati Andrea Kovač, koordinatorica programa u Inicijativi mladih za ljudska prava – YiHR. U okviru programa studenti će se također moći upoznati s prednostima korištenja poslovne mreže LinkedIn i s osnovama korištenja servisa za pohranu podataka Google Drive. Prezentacije će održati Amalija Koren Cavaleiro i Zoran Tanasić iz Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Drugi dio programa Dana karijera završit će predstavljanjem programa Speed Networking i razvoj poslovnih vještina studentske udruge BEST Zagreb, koje će se nastaviti i praktičnim razgovorima za posao u vremenu od 13.30 do 15 sati. Riječ je o nizu petominutnih razgovora za posao između potencijalnih kandidata i potencijalnih poslodavaca, koji će tako dobiti bolji pregled profila studenata na tržištu rada. Svaki će poslodavac u tih pet minuta svakom kandidatu postaviti niz pitanja koje smatra važnima u procesu odabira potencijalnoga budućega zaposlenika.

U ovom dijelu programa sudjelovat će tvrtke: Asseco SEE, Brodosplit, dspace, Gideon Brothers, INA, KING ICT, Shape 404 i Visage Technologies. Dio programa koji organizira studentska udruga BEST Zagreb održava se okviru njihova projekta Career Day.

Program prvoga Dana karijera završit će panel-diskusijom Alumni su snaga našega Sveučilišta, koja će se od 14.00 do 15.30 sati izravno prenositi iz aule Sveučilišta u Zagrebu putem Facebook stranice Sveučilišta.

U panel-diskusiji sudjelovat će rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, predsjednik udruge Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, predsjednik Nadzornoga odbora tvrtke INA d. d. Damir Vanđelić, dekan Građevinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić i predsjednik Saveza ALUMNI UNIZG prof. dr. sc. Mario Šafran.

Voditelj panel-diskusije bit će Mislav Togonal, urednik i voditelj na HRT-u. Prvi Dan karijera Sveučilišta u Zagrebu organizira sveučilišni Ured za razvoj karijera, u suradnji sa Savezom alumna Sveučilišta u Zagrebu i studentskom udrugom BEST Zagreb.

Program možete vidjeti ovdje.

Komentari