Masovni prosvjedi studenata u Beogradu

Piše
x-ica tim

Jul 02, 2020

Studenti u Studentskom gradu u Beogradu okupili su se večeras prosvjedujući zbog najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi.

Oni su kasnije krenuli u prosvjednu šetnju, uzvikujući “Nećemo kući”. Okupili su se kod kružnog toka nedaleko od zgrade Općine Novi Beograd. Najavljuju ako se sutra do 18 sati ne donese konačna odluka da studenti ostanu u domovima, oni kreću iz svih domova prema zgradi Vlade.

Predstavnica inicijative “Zaustavimo iseljavanje studenata iz Studentskog grada” uživo na Facebooku prenosi okupljanje studenata, koji poručuju da neće napustiti svoje sobe.

Kolona se i dalje kreće.

Na Twitteru su objavljeni snimci na kojima studenti glasno negoduju zbog najave novih mjera koje uključuju i zatvaranje studentskih domova.

Tijekom intervjua Vučića na RTS-u studenti iz Studentskog doma Slobodan Penezić u Beogradu reagirali su lupanjem po loncima.

Na mjesto gdje su okupljeni studenti došla je i policija, dok studenti zvižde zviždaljkama, lupaju u lonce uz glasno negodovanje.

Vučić je večeras na RTS-u najavio da da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni u okviru novih mjera zbog širenja koronavirusa.

Trenutno su na beogradskim fakultetima u tijeku ispitni rokovi.

Izvor: rs.n1info

Komentari