CIA traži agente

Piše
Mateo Galić

Jun 23, 2020

Uvijek ste željeli postati špijun(ka)? Najpoznatija obavještajna agencija traži nove ljude: “Svaka će molba biti razmotrena”.

Američka Središnja obavještajna agencija CIA traži agente, a pokušava ih regrutirati pomoću reklamnih spotova koje je objavila na internetu.

Promotivni videi koje je CIA objavila traju 90, 60 i 15 sekundi, a u vrijeme koronakrize uspješno zamjenjuju uobičajene sajmove za zapošljavanje. Iako su spotovi namijenjeni populaciji u dobi od 18 do 35 godina, iz Agencije poručuju kako će svaka molba za posao biti razmotrena.

Jedna od reklama započinje predavanjem u kojem predavač pred agentima kaže da “većina ljudi neće vidjeti” njihov rad te da će njihova “najveća prednost biti u ljudima koji ih okružuju”.

Govor predavača se nastavlja te ga prekidaju odglumljene scene agenata koji se nalaze na misijama na terenu. Na kraju videa jedna od agentica pogleda u kameru i kaže: “Ti možeš igrati ulogu u zaštiti naše nacije. Započni karijeru u CIA-i i učini više za svoju domovinu nego što si ikada mislio da je moguće.”

Cijeli video možete pogledati u nastavku.

Izvor: dnevnik.hr

Foto: pixabay

Komentari