Testiraj svoje pravničke vještine na Moot Courtu

Piše
Iva Bucić

Jan 10, 2017

Počele su prijave za Moot Court Croatia, natjecanje simuliranog suđenja koje će po peti put u organizaciji studentske udruge eStudent okupiti hrvatske studentice i studente prava.

Prijave su otvorene do srijede, 25. siječnja, a mogu se prijaviti studentice i studenti koji su upisani u minimalno treću godinu na Pravnom fakultetu u Zagrebu, Osijeku, Rijeci ili Splitu. Ovogodišnji slučaj stiže s katedre za međunarodno privatno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta. Detalje slučaja potražite na ovoj adresi.

Pobjednike čeka trotjedna ljetna praksa u jednom od partnerskih odvjetničkih ureda i besplatno sudjelovanje na Dubrovnik Summer School. Drugoplasirane čeka 40-satna Osnovna obuka za izmiritelje u Hrvatskoj udruzi za mirenje (HUM), a najbolji govornik od Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža dobit će Pravni leksikon. Ekipu koja napiše najbolji podnesak setom knjiga pravne tematike nagradit će Narodne Novine. Osim toga, ovisno o pravilnicima na pojedinom fakultetu, natjecatelji mogu osvojiti i ECTS bodove. Otvorenje natjecanja zakazano je već za petak, 13. siječnja, a održat će se u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Prijave se zaprimaju ovdje, a sve informacije potraži na ovom linku.

Komentari