Dodijeljene nagrade “Gavella faira” 2017.

Piše
Lorena Sikavica

Jun 16, 2017

U srijedu, 14. lipnja u 19:30 sati, prije izvedbe predstave “Kao na nebu” Kaya Pollaka, održala se ceremonija dodjele nagrada “Gavella faira” u sezoni 2016./2017.

I ove godine dodijeljene su tri nagrade, dvije glumačke i nagradu portala Studentski.hr najboljoj predstavi.

Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od kreativnih i motiviranih čitatelja portala Studentski.hr, kritičkim je okom biralo između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta “Gavella”, a to su: “Gospođa Bovary”, “Priče iz Bečke šume”, “Romanca o tri ljubavi”, “Komet”, “Srce veće od ruku” “Nevidljivi” i “Tesla Anonimus”. Članice povjerenstva su Ana Marasović, zamjenica glavnog urednika Studentskog.hr, te Sara Futač, Terezija Bošnjaković, Željka Jeličanin i Barbara Tolić koje su donijele odluku o tituli najbolje.

Portal Studentski.hr nagrađuje predstavu – “Srce veće od ruku”! Nagradu je primila redateljica Tamara Damjanović i ansambl predstave.

A dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja. Oni su, ove sezone: Vesna Mikšec, predsjednica povjerenstva, Svetlana Hrvojčec, Tanja Gotal, Vlasta Jelušić, Nikola Rašić, Vladimir Tomić i Tomislav Pleše.

” Svojom izražajnošću i istovremenom nenametljivošću, ona je uspjela dočarati zadane joj likove ponajprije u emocionalnoj dimenziji, aspektu glume koji je zasigurno najzahtjevnije postići, jer upravo on najizravnije pogađa gledatelja. Glumica sezone po izboru povjerenstva je – Nataša Janjić!”

Nataša janjić i Igor Kovač

” On je glumac koji se vješto identificira s ulogom, bojeći je svojom prepoznatljivom pojavom i izvedbenim žarom, glumac koji uvlači gledatelja u priču i potiče ga da se stopi s predstavom te ju ne samo gleda, već i proživljava. Glumac sezone kazališta “Gavella” po izboru povjerenstva je – Igor Kovač!”

Nagrade je uručio Boris Svrtan, ravnatelj kazališta “Gavella”.

Na ovogodišnjem “Gavella Fairu”, od 1. lipnja prikazano je čak 14 naslova te je publika, ove godine, kao i prethodnih, izuzetnom popunjenošću gledališta dokazala značaj, i potrebu, “Gavella Faira”!

Komentari