Trikovi da vam lak što dulje ostane na noktima

Piše
Kristina Jelić

svibnja 04, 2015

Vjerojatno obožavate svoje nalakirane nokte i želite da vam oni što dulje ostanu lijepi i neoštećeni, a čak vam ni najskuplji lakovi ne garantiraju dugotrajnost. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih trikova.

Prije nanošenja laka, namočite vaticu u aceton i odmastite nokat čak i ako nije nalakiran jer prirodna masnoća nokta skraćuje vijek trajanja laka.

Ako želite da vam lak ljepše i bolje prijanja, prvo nanesite bazni lak koji popunjava praznine na noktu i čini lak otpornijim. Lakiranje završite top coat lakom kojim ćete produljiti vijek trajanja nalakiranog nokta i do nekoliko dana.

Lakirajte nokte nakon tuširanja jer promjena temperature mijenja strukturu laka i uzrokuje njegovo ljuštenje i pucanje.

Ako je lak tamnije nijanse, lako se uoči svaka strugotina na noktima. Želite li to izbjeći, birajte svjetlije, perlaste nijanse. Lakovi koji sadrže šljokice traju dulje, ali  mana im je što se teško skidaju.

Najbitnije od svega je da budete strpljivi kad sušite nalakirane nokte. Ako želite ubrzati sušenje laka, isprobajte sljedeći trik.  Nakon što se lak osuši, stavite nokte ispod mlaza hladne vode jer ćete time učvrstiti svoj lak, a nokti će biti otporniji na ogrebotine.
Nemojte smetnuti s uma da će vam nokti biti zahvalni ako ih ponekad “odmorite” od lakiranja.

Komentari