Balet Tero Saarinen Company u zagrebačkom HNK-u

Piše
Dijana Šimunić

Mar 13, 2017

Tero Saarinen Company već godinama oduševljava publiku diljem svijeta, a ne sumnjamo da će tako biti i kod hrvatske publike!

U četvrtak, 30. ožujka, na scenu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu dolaze finski plesači Tero Saarinen Company s baletnom predstavom Morphed u koreografiji Tera Saarinena.

Tero Saarinen

Ovaj poznati finski balet utemeljio je plesač i koreograf Tero Saarinen, s ciljem promicanja temeljnih ljudskih vrijednosti i pogleda na svijet putem plesa. Svoje predstave izvode u Aleksandrovu kazalištu (Aleksanterin teatteri) u Helsinkiju, na mjestu gdje je talentirani Saarinen i započeo svoju plesačku karijeru.

Tijekom godina, Tero Saarinen izradio je koreografije za brojne plesne predstave, temeljene isključivo na vlastitu plesnom stilu, u kazalištima diljem Europe gdje često održava i zanimljive plesne radionice.

O predstavi

Predstava Morphed nastala je 2014. godine, a donosi plesnu koreografiju posebne energije u kojoj sedmorica snažnih muških plesača svojim emocijama i pokretima ostvaruju mističan ples. Predstava je diljem Europe dočekana s oduševljenjem te nikada nije razočarala publiku.

Glazba poznatog finskog skladatelja Esa-Pekka Salonena u potpunosti pristaje koreografskim intencijama autora, jednako poput scene Mikkija Kunttua te kostima Teemua Muurimäkija.

Više informacija o ovom plesnom spektaklu pročitajte na stranicama HNK-a.

Komentari