Incarnit – upoznajte opake švedske metalce

Piše
Ana Leko

Oct 15, 2016

Metal bend iz Švedske, Incarnit, po prvi put dolazi u Hrvatsku. Uoči koncerta u Vintage Industrial Baru, 19. listopada, podijelili su s nama očekivanja i planove, te nas malo bolje upoznali sa svojim radom. 

Pjevač Robert Karlsson Nordberg, gitarist Erik Hansen i bubnjar Rikard Sundqvist čine opaki švedski metal bend Incarnit. Ovi žestoki dvadesetšestogodišnjaci iz Karlstada po prvi će put nastupati pred hrvatskom publikom i to 19. listopada u Vintage Industrial Baru.

Dečki se poznaju još iz školskih klupa, a Incarnit su okupili 2009. godine na Robertovu inicijativu. Incarnit se može prevesti kao utjelovljen, a prijedlog za ime benda dao je Robert iako, kako kaže, ni sam ne zna zašto mu se baš to ime došlo u glavu.

Incarnit je prošle godine izdao album prvijenac The Grand Cult u kojem prevladavaju teme poput samodestrukcije, ubojstva i kraja svijeta. Publika je album dočekala ugodno iznenađeno.

Da, vrlo su pozitivno svi reagirali i mislim da ljudi misle da smo evoluirali, rekao je Robert, a duhovito se nadovezao Rikard – Ali jedan kritičar misli da zvučimo dosadno. Onda nas je usporedio s drugim dosadnim bendovima poput Pantere, Metallice i Sepulture. Mislim da nije znao o čemu priča.

Novi album im je u planu i upravo su usred stvaranja novih pjesama tako da vrlo uskoro možemo očekivati i glazbene novitete ovih zabavnih trash metalaca.

Kao i na aktualnom albumu, i nove pjesme će se baviti sličnom tematikom – kraj svijeta, pucnjave u školi i druga mračna sranja, kaže Erik.

Autori dosadašnjih pjesama su Robert i bivši basist, a sada se trude da svi zajedno sudjeluju u stvaranju opakih metal hitova.

Za njihov dolazak u Zagreb zaslužan je Johan Carlsson iz benda Sparzanza koji ih je spojio s organizatorima koncerta.

Od njih trojice jedino je Rikard već bio u lijepoj našoj. Došao je s roditeljima kada je imao 14 godina i jedino čega se sjeća je da je bilo vruće u odnosu na Švedsku. S obzirom da su mu ta sjećanja poprilično u magli i njemu će dolazak u Zagreb biti na neki način premijerni posjet Hrvatskoj.

Vrlo smo uzbuđeni zbog koncerta. Puno naših prijatelja je već sviralo u Hrvatskoj i uvijek su govorili samo pozitivne stvari. Očekujemo jebeno dobar provod, rekao je Rikard.

Publika može očekivati ubojite metal zvuke, zaključio je Robert.

Ne propustite poslušati ove perspektivne mlade Šveđane u Vintage Industrial Baru, 19. listopada, kada će pozornicu dijeliti sa Stimulansom na proslavi 10 godina ničega, odnosno punog desetljeća karijere Narednika Lobanje i Voda smrti. Karte po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna možete nabaviti u Dirty Old Shopu i Vintage Industrial Baru, a na dan koncerta će koštati 30 kuna.

Narednik Lobanja i Vod Smrti slavi 10 godina u Vintageu

Komentari