Kućna apoteka protiv ljute žgaravice

Piše
Kristina Jelić

Oct 18, 2016

Stvara li vam se osjećaj žarenja, pečenja u grudima i mučnina, nakon jela koje vam nije sjelo, šefa koji vam ide na živce, profesora za kojeg imate voodoo lutku… Dobrodošli u svijet žgaravice. Ali nije vrijeme za plakanje jer vaša kućna apoteka ima rješenja. 

Nemojte samo gutati tablete na prve znakove žgaravice. Pomognite si sami s namirnicama koje imate u svom domu, a za koje niste znali da pomažu. To su voda, soda bikarbona, biljni čajevi, mlijeko i voće.

Voda

Voda, izvor života i olakšanja protiv žgaravice. Pijte toplu vodu na prve znakove ovog neugodnog žarenja, jer će topla voda razrijediti kiseline u želucu.

pexels-photo-113734-large

Soda bikarbona

Naš apsolutni hit u svemu, pa tako i u kuhinji, je nezamjenjiva soda bikarbona, koju možete stavljati u sve, pa tako i u sebe ako osjetite prve simptome žgaravice. Pomiješajte žličicu sode bikarbone u dva decilitra vode, popijte ovu mješavinu jer će promtno neutralizirati želučanu kiselinu.

baking-soda-768950_1920

Biljni čajevi

Nema tog problema kojem čaj neće pomoći ili bar malo olakšati, u ovom slučaju vašu bolnu i neugodnu žgaravicu. Protiv nje su najbolji čajevi od kamilice i đumbira koji svojim ljekovitim svojstvima smanjuju želučanu kiselinu.

cup-mug-water-tea

Mlijeko, Milch, Latte…

Na kojem god jeziku ga izrekli mlijeko je većini vas, ako ne i svima, prva tekućina u životu koju ste stavili u usta i progutali 🙂 Popijte hladnu šalicu mlijeka i osjećaj žarenja u želucu će se smanjiti.

milk-glass-frisch-healthy-46520

Voće

Kruška, jabuka, šljiva, banana… U slučaju žgaravice odaberite bananu, svježu ili sušenu, koja će vam pomoći kod žgaravice, ili uvijek dobrodošlu finu, sočnu, po mogućnosti domaću jabuku koja stvara efekt hlađenja u želucu.

fruit-bowl-1600003_1920

Nadamo se da smo vam otkrili toplu vodu! 🙂

Soda bikarbona – prva pomoć kod njege stopala

Komentari