Google predstavio novi mobitel i gadgete

Piše
Lea Čuveljak

Oct 16, 2016

U današnje vrijeme svako malo možemo čuti za neki novi mobitel, gadget ili aplikaciju. Živimo u takvom vremenu da je tehnologija na vrhuncu i dalje se samo razvija. Tako je Google na svojoj zadnjoj konferenciji predstavio svakojake novine.

Upoznajte vrhunski novi mobitel Pixel

Pixel je mobitel s najboljom smartphone kamerom, baterijom koja traje cijeli dan, napuni se za 15 minuta i, što je nekima najvažnije, ima veliku memoriju. Mobitel u sebi ima ugrađen Android 7.1 Nougat operativni sustav i Google Assistant.

Google Assistant je aplikacija s kojom možete pričati kao da pričate s osobom, jednostavno kažete – OK Google i započnete razgovor. Ova aplikacija se razvila do te mjere da ne samo da aplikacija odgovara na vaša pitanja, već pamti gdje ste stali s razgovorom i može voditi više tema u isto vrijeme, baš kao i ljudski mozak.

Izbačene su dvije verzije ovog pametnog telefona – Pixel i Pixel XL. Oba mobitela dolaze u sivoj i crnoj boji, unutarnjom memorijom od 32 GB do 138 GB i mogu podržati SD karticu do 265 GB. Dakle, kada kažu da ima dovoljno memorije za sve što poželite, ne lažu. 🙂

Za po doma – Google Home

Google Home je mali uređaj odnosno zvučnik koji se aktivira na vaš glas. Također dolazi s Google Assitantom koji omogućava da tražite ili pitate bilo što – od toga da napravi rezervacije u restoranu, pogleda kalendar i kaže koje stvari taj dan morate obaviti do toga da pogleda vremensku prognozu za taj dan. Jednom riječju sve. Korisno je to što je sinkroniziran s vašim ostalim uređajima te vas može obavijestiti o pozivima, mailovima i slično. Što se tiče samog izgleda uređaja možete birati hoćete li jednostavan metalni izgled u različitim bojama ili prekriven tkaninom.

Gledanje videa u HD-u

Još jedan proizvod koji je Google predstavio je Google Chromecast Ultra. Jednostavni mali gadget koji vam omogućuje da gledate videe u najvećoj rezoluciji i najboljoj brzini, nevezano s brzinom interneta ili uređaja. Sada možete gledati svoje najdraže serije u najboljoj mogućoj rezoluciji. Uređaj jednostavno uključite u svoj televizor i s bilo kojeg drugog uređaja pustite seriju ili video koji želite gledati.

Vrhunac današnje tehnologije – VR naočale

Za one koji nisu upoznati s vrhuncem današnje tehnologije dopustite da vas upoznamo s VR-om odnosno Virtual Reality naočalama. Virtual Reality, odnosno Virtualna Stvarnost, je oblik računalne stimulacije u kojoj korisnik ima osjećaj kao da je u tom svijetu koji naočale predstavljaju, jer su sva osjetila usredotočena na umjetnu stvarnost koju vidi pred sobom.

Još jedan Googleov proizvod koji je predstavljen je Daydream View VR. Ove naočale omogućuju vam da se upoznate sa svijetom Virtualne Stvarnosti te su napravljene tako da u njih možete staviti gore spomenuti Pixel mobilni uređaj i gledati VR videe. Ovaj set je poseban i po tome što je jedini koji ima tkaninu koja se može prati te dolazi u tri boje, a to su siva, crna i bordo crvena.

S ovim uređajem zaboravite na lošu internetsku vezu

Wifi je danas u svakom kafiću, domu, uredu i većem javnom mjestu te je svim korisnicima poznato kada router ima lošu vezu u stanu i negdje ga jednostavno ne lovi. Google je zato osmislio još jedan odličan kućni gadget imena Google Wifi. Ovaj uređaj, jednostavno rečeno, pojačava vašu internetsku vezu te omogućava jednostavnije i bolje korištenje mreže. Možete kupiti jedan ili paket od tri ovisno o veličini vašeg stana ili kuće.

Ukratko smo vas upoznali s novostima u Google svijetu! Koje proizvode biste odabrali za sebe i jedva čekate da dođu i na naše tržište?

Komentari