Otvoreni grad: prema Interkulturnom društvenom centru

Piše
Dijana Šimunić

Oct 06, 2016

Konferencija Otvoreni grad: prema Interkulturnom društvenom centru proučava način na koji društveno-kulturni centri mogu doprinijeti razvoju društva u cjelini.

Od 13. do 15. listopada u zagrebačkoj bivšoj vojnoj bolnici u Vlaškoj ulici održat će se konferencija Otvoreni grad: prema Interkulturnom društvenom centru. Konferencija je sastavni dio programa platforme Operacija grad: Upgrade koja se zagovaračkim aktivnostima i javnim događanjima zalaže za razvoj Interkulturnog društvenog centra u Zagrebu.

Problemi današnjih gradova

Konferenciju podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Europska kulturna fondacija, Ministarstvo kulture, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Europska komisija i Austrijska razvojna agencija. Cilj konferencije jest kritički sagledati potrebe i probleme današnjih gradova, odnosno na koji način društveno-kulturni centri mogu doprinijeti smanjenju siromaštva, socijalne isključenosti i zagađenja, ali i kako potiču integraciju.

Sudjelovanje je besplatno

Program se održava u staroj vojnoj bolnici u Vlaškoj 8. Iznimke su jedino predstava Stranac u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10), predavanje Rustoma Bharuche u Akademiji dramskih umjetnosti (Frankopanska 22) te interaktivna zvučna instalacija i performans Damira Bartola Indoša Jedan ili više šahtofona u Galeriji Močvara (Trnjanski nasip bb).

Sudjelovanje na konferenciji potpuno je besplatno, a prijave traju do 7. listopada. Prijaviti se možete slanjem imena, prezimena te organizacije ili institucije koju predstavljate na e-mail adresu zagrebotvorenigrad@gmail.com.

Komentari