Uskoro počinje novi tečaj paraglidinga

Piše
Boris Čulić

Sep 21, 2016

Zrakoplovni klub PARAfreeK uskoro započinje s novim tečajem paraglidinga, odnosno parajedrenja, te poziva sve ljubitelje letenja, i one koji će to tek postati, da im se 23. rujna pridruže u ulici Kneza Mislava 11 u Zagrebu.

Zrakoplovni klub PARAfreeK osnovalo je krajem 1996. godine u Samoboru 20-ak entuzijasta i zaljubljenika u paragliding. Djelovanje kluba usmjereno je prema ciljevima kao što su promicanje i razvoj paraglidinga te stjecanje sposobnosti i usavršavanje u letenju paragliderom.

Za one koji ne znaju, paragliding je jedan od načina slobodnog letenja, odnosno jedrenja. Bez upotrebe ikakvih motora, nosi vas krilo koje direktno osjetite svojim tijelom jer ste za njega spojeni. Ako ste se ikad zapitali kakav je osjećaj letjeti zrakom slobodno poput ptice (ali ne u velikoj metalnoj čahuri) ili kako svijet izgleda odozgo, paragliding je prava stvar za vas.

U četvrtak, 23. rujna, Zrakoplovni klub PARAfreeK organizira inicijalni sastanak vezan uz skorašnji tečaj paraglidinga. Sastanak na kojem ćete biti ukratko upoznati s paraglidingom, kao i s tijekom i detaljima spomenutog tečaja, počinje u 20 sati, u ulici Kneza Mislava 11 u Zagrebu. Bez obzira jeste li već odlučili ući u svijet paraglidinga ili se samo želite informirati o ovom predivnom sportu, u ulici Kneza Mislava 11 biti ćete dobrodošli.

Komentari