Veliki povratak kultne igre Snake

Piše
Ana Leko

Mar 01, 2017

Nokia je nedavno predstavila novo izdanje kultnog mobitela Nokia 3310, a uz nju se na velika vrata vraća jednako tako kultna igra Snake.

Pripremite se na provođenje još više vremena na svojem mobitelu jer je HMD Global, dom telefona Nokia, najavio novu verziju igre kultnog statusa Snake, dostupne na Messengeru, dijelu Facebookove višestruke platforme Instant Games. Svjetski poznata igra dogmizat će do srca ljudi, a kreirana je tako da se može igrati sa skupinama prijatelja, što je čini još privlačnijom od prve verzije.

Snake je prvi put bila dostupna na uređajima Nokia u kasnim devedesetim i od tada se pojavila na više od 400 milijuna telefona. Korisnici više neće morati posezati za svojim starim uređajima kako bi došli do svoje doze nostalgije budući da HMD Global poziva na globalno ujedinjenje kroz besplatnu igru i izazivanje prijatelje na Facebookovoj platformi Instant Games.

Snake Gamescreen

U skladu s originalnom igrom, igrači će upravljati kretanjem zmije po ekranu, jedući jabuke i bube kako bi prikupljali bodove. Što više zmija pojede, to je duža i teže ju je kontrolirati. Za uživanje u igri dostupno je šest razina, svaka s različitim postavkama i različitom zmijskom kožom. Igrači mogu odabrati između tri brzine, a povećanjem brzine povećava se i broj bodova. Povrh toga, prijatelji koji igraju jedan na jedan ili kao grupa mogu vidjeti tko ima najveći broj bodova na ljestvici, što donosi dozu prijateljskog natjecateljskog duha.

Igra Snake je bila najpopularnija igra u povijesti telefona Nokia, s tim da telefon Nokia iz 1997. godine možemo smatrati uređajem koji je označio početak igranja na mobitelima. Do današnjeg dana igra je zadržala svoju veliku popularnost, ne samo jer nosi sa sobom snažan osjećaj nostalgije, već zato što za mnoge korisnike predstavlja njihovo prvo iskustvo igranja na mobitelu. Prilika za partnerstvo s Facebookom, platformom društvenih medija koja je samostalno definirala scenu društvenih medija, je nevjerojatna. Zbilja smo uzbuđeni što možemo surađivati s njima kako bismo vratili igru Snake svjetskoj publici u modernom formatu. Nadamo se da će ovaj novi format ujediniti ljude diljem svijeta i donijeti jednako toliko radosti igračima kao kada je igra prvi put predstavljena, rekao je Pekka Rantala, Direktor marketinga, HMD Global.

Laurens Rutten, osnivač i direktor studija CoolGames, koji je radio na programskom razvoju igre Snake na platformi Instant Games, rekao je:

Velika nam je čast što je naš studio imao priliku doprinijeti novom izdanju kultne originalne igre koja je promijenila industriju mobilnih igara.“

Nova verzija igre Snake bit će dostupna i na novom izdanju mobitela Nokia 3310, što predstavlja atraktivan i moderan pomak za jedan od najprodavanijih mobitela svih vremena i što čini povratak igre Snake još uzbudljivijim.

Tekst i fotografije: Objava za medije

Komentari