ZET-HŽPP pokazi pojeftinili za 35 posto

Piše
Iva Bucić

Mar 01, 2017

Studenti koji do faksa putuju vlakom i tramvajem odnosno busom, od danas će za mjesečni pokaz trebati iskeširati 35 posto manje novca.

Ugovor o poticanju integriranog prijevoza putnika ne znači samo niže cijene za studente, nego i učenike, umirovljenike i osobe s invaliditetom, a pala je cijena i socijalnih pretplatnih karata. Svi oni umjesto 309 pokaz će ubuduće plaćati 200 kuna. Mjesečne opće karte koje su koštale 609 kuna sada koštaju 400 kuna, a pada cijena i godišnjih pokaza koji će sada koštati 4320 kuna za opće, odnosno 2160 kuna za ostale kategorije karata.

Nove cijene karata primjenjuje se u administrativnim granicama Grada Zagreba ograničenim željezničkim stajalištima Podsused, Mavračići, Odra i Sesvetski Kraljevec. Svi putnici koji su prije pojeftinjenja kupili kartu za ožujak ili pak godišnji pokaz, imaju pravo na povrat novca u iznosu razlike u cijeni. Lani je u prigradskom prometu prodano više od 43 tisuće pokaza, a očekuje da bi se zbog smanjenja cijena broj korisnika mogao udvostručiti.

Više pročitajte ovdje.

Komentari