Zagreb Auto Show dokazao da je onaj pravi!

Piše
Ana Leko

Apr 07, 2016

Lagano se primiče kraju treći dan Zagreb Auto Showa i koliko god to željeli, dojmovi se još nisu do kraja slegli. Na 70 000 četvornih metara dočekalo nas je blještavilo limenih ljubimaca 440 izlagača, a samo prvoga dana Zagreb Auto Show posjetilo je preko 20 000 posjetitelja.

Sad treba izdvojiti nešto posebno, ali u svom tom sjaju to zbilja nije lako. Naravno, treba istaknuti da su se u Zagrebu predstavile četiri svjetske vice premijere – Audi Q2, Seat Ateca, VW Tiguan – SUV i, naravno, nenadmašivi Rimac Concept S.

Zli brat Concepta One, Concept S po prvi put je predstavljen u Ženevi, a ovo je njegova hrvatska premijera. Ovo vozilo izgleda kao da je iz neke druge galaksije, a vrijedi 1,2 milijuna eura te će biti proizveden u samo dva primjerka. Njegova je snaga vrtoglavih 1384 hp, a može postići brzinu od 365 km/h.

IMG_4968 (Medium)

Još jedno vozilo koje je produkt hrvatske pameti je električni skuter i multifunkcionalno dostavno komunalno vozilo Tom Tom tvrtke Doking. Tom Tom je praktična i ekonomična inovacija, koja bi uskoro mogla zaživjeti na hrvatskim prometnicama.

IMG_4869 (Medium)

Među hrvatskim premijerama na ovom automobilskom slavlju našli su se modeli Škode, Toyote, Hyundaija, Mercedesa, Suzukija, Mitsubishija, Audija, BMW-a, Forda i mnogih drugih svjetski poznatih proizvođača automobila.

Zanimljivo je i to da je Suzuki prošle godine lansirao bestseller – novu Vitaru. Čini se da je Suzuki ovim vozilom pogodio u žicu hrvatske kupce jer je Vitara osvojila Best Buy nagradu struke.

Tu je naravno i neizostavni i prelijepi izložbeni prostor tvrtke Tomić&Co koji je izložio 30 modela marke BMW i MINI te 9 motocikala. Najzanimljiviji su naravno oni M modeli – BMW M3 i M6 koji svojom ljepotom, snagom i moćnim zvukom ne mogu proći nezamijećeno.

Osim prekrasnih noviteta automobilske industrije na Zagreb Auto Showu može se pronaći i sva moguća oprema za ljubitelje motora – odijela, jakne, hlače, rukavice, kacige i još mnogo toga.

Uz to, svakodnevno se na Zagrebačkom Velesajmu tijekom auto salona održavaju razne nagradne igre i brojna zabavna popratna događanja. Tako je jučer grupa Vatra imala gažu na Opelovom štandu, a Natali Dizdar će u petak, 8. travnja, održati humanitarni koncert. Radi se o akciji Humano srce Zagreb Auto Showa gdje će se prihod od prodanih ulaznica u periodu od 19 do 23 sata donirati za nabavku potrebne opreme za bolnicu Sveti Duh.

Moglo bi se tu za izložbeni prostor svakog pojedinog izlagača puno toga reći, ali onda bi ovaj tekst imao 9 metara. Stoga je najbolje da za početak uživate u našoj galeriji fotografija i svakako posjetite Zagreb Auto Show koji je otvoren do 10. travnja.

Photo galerija (26 slika)

Komentari