Zagrebačko Sveučilište šalje vas na razmjenu

Piše
Iva Bucić

Feb 19, 2017

Studentice i studenti s indeksom zagrebačkog Sveučilišta koji žele sljedeći zimski semestar otputovati na razmjenu u bijeli svijet mogu se prijaviti za stipendije za studij u SAD-u, Kanadi, Japanu ili na Tajvanu.

Semestar na preddiplomskom ili diplomskom studiju možete odraditi na Sveučilištu York, a prijave su otvorene do početka ožujka. U Kanadu mogu otputovati studenti sa svih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, osim Medicinskog i Ekonomskog fakulteta, a uvjeti su, kao i za ostala sveučilišta, odslušana minimalno dva semestra, vrlo dobar uspjehom u studiju i znanje engleskog jezika. Natječaj proučite ovdje.

Sveučilište New Mexico u SAD-u razmjenu nudi studentima preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija, a prijave su otvorene do 1. ožujka. Mogu se prijaviti svi osim studenata Medicinskog, Farmaceutsko-biokemijskog, Pravnog, Prehrambeno-biotehnološkog i Arhitektonskog fakulteta.  Natječaj za stipendiju pročitajte ovdje.

Na Tajvanu možete birati između National Cheng Kung Universityja za preddiplomske i National Sun Yat-sen Universityja za preddiplomske i diplomske studije. U prvom slučaju, prijave su otvorene do 6. ožujka, a u drugom do 12. ožujka. Natječaj za National Cheng Kung University potražite ovdje, a za National Sun Yat-sen University na ovom linku.

Na japansko Sveučilište Chuo možete doći na preddiplomski ili diplomski studij, a prijave se zatvaraju 6. ožujka. Natječaj  potražite ovdje. Svim stipendistima pokrit će se troškovi školarine, a mjesečno će od Sveučilišta u Zagrebu dobivati tri tisuće kuna. Putni troškovi refundirat će im se u iznosu do pet tisuća kuna, a imat će pomoć pri traženju smještaja.

Više pročitajte ovdje

Komentari