Započeo 3. The JOB HUNT

Piše
Nikolina Oršulić

Mar 08, 2016

Jučer je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu započela jedna od najvećih studentskih konferencija – The JOB HUNT.

U devet ujutro u ponedjeljak, 7. ožujka na Ekonomskom fakultetu započeo je treći The JOB HUNT u organizaciji studentske udruge AIESEC Zagreb i  međunarodne tvrtke za pronalaženje kadrova Alexander Hughes.

IMG_6126

Studenti u potrazi za stručnom praksom i potencijalnim budućim poslom jučer su na studentskoj konferenciji The JOB HUNT mogli čuti mnogo korisnih informacija kako se što bolje predstaviti poslodavcima, a potom su i upoznali moguće poslodavce iz sektora Consultinga.

Program je otvorila voditeljica PR-a projekta, Valentina Klasić, a riječ je ubrzo preuzeo Ludovic Coquillet, rukovodeći partner u tvrtci Alexander Hughes. Iskusni headhunter okupljenim je studentima dao veoma korisne savjete kako napisati životopis, što navesti u motivacijskom pismu te kako se ponašati na razgovoru za posao.

ludovic coquillet

Istaknut ćemo samo nekoliko ključnih savjeta:

  1. Nemojte lagati, ulovit će vas! Ne pretjerujte i budite iskreni!
  2. Ne pišite u životopisu irelevantne činjenice! (Ako se prijavljujete za računovođu, koga briga što u slobodno vrijeme volite saditi cvijeće i peći kolače!) 🙂
  3. Potrudite se i personalizirajte motivacijsko pismo – saznajte kako se recruiter zove i oslovite ga umjesto pisanja generičkog “Poštovani”!
  4. Pripremite se, odradite domaću zadaću i saznajte što više možete o tvrtki jer će vas nerijetko na razgovoru pitati što o njoj znate! Ponesite notes i kemijsku i zapisujte što vam poslodavac govori!
  5. Budite konkretni u svemu – u životopisu navedite u kojim ste projektima sudjelovali, u motivacijskom pismu i na razgovoru pokažite što preciznije koji su vaši interesi i što biste voljeli raditi!

Maja Kurečić, suradnik psiholog u Alexander Hughesu objasnila je kakvim se psihologijskim testiranjima podvrgavaju kandidati te predložila svima da se testiraju na ovoj stranici i otkriju malo više o svojoj ličnosti i poslovima koji bi im odgovarali. Nakon testa rezultati stižu u obliku 50-ak stranica teksta o osobinama onoga koji je ispunjavao test!

maja kurečić

Potom se polaznicima obratio Goran Gledić, recruitment manager konzultantske tvrtke Deloitte, zajedno sa svojim timom koji je predstavio rad tvrtke te uputio studente što se od njih očekuje žele li praksu u njihovoj firmi. Studenti su se mogli dodatno informirati o prijavama za praksu i slično na izlagačkom štandu tima iz Deloittea.

IMG_6137

Također, studentima se svojim štandom predstavila i savjetodavna tvrtka KPMG.

IMG_6155

Cijelo korisno iskustvo ponovilo se u 13 sati, a danas se može ponovno sudjelovati na The JOB HUNT-u posvećenom sektoru Financija.

THE JOB HUNT je na vratima, provjerite što vas očekuje…

Jedan od studenata koji je danas sudjelovao na The JOB HUNT-u, Dino Džaja (23), rekao je kako je iznimno zadovoljan svime što je danas čuo i vidio. Ovaj student pete godine računovodstva i revizije na EFZG-u nije prvi put na The JOB HUNT-u.  Osobito mu se svidjelo što je nakon prošlogodišnjeg HUNT-a nekoliko ljudi dobilo posao u tvrtkama gdje su se prijavili za obavljanje prakse. On sam se prošle godine nije prijavio za praksu, a ove godine učinit će upravo to. Držimo fige!

IMG_6139
Pogledajte fotogaleriju jučerašnjeg The JOB HUNT-a!

Photo galerija (15 slika)

Portal x-ica u stopu prati The JOB HUNT te vam omogućuje da se besplatno registrirate, dobijete svoju člansku iskaznicu i počnete ostvarivati popuste koje smo za vas pripremili.

štand

Komentari