Završnica 12. Combis konferencije

Piše
Petra Haleš

svibnja 25, 2018

Završilo je 12. izdanje Combis konferencije koje je trajalo od 23. do 25. svibnja u Poreču. Prije zatvaranja proglašen je pobjednički tim try{code}catch hackathona – Laganica.

Nakon tri konferencijska dana, 29  stručnih IT predavanja, 4 plenarna predavanja, hackathon natjecanja i više od desetak mini događanja u novom proljetnom formatu završeno je 12. izdanje Combis konferencije koje je okupilo više od 500 sudionika.

Prije zatvaranja konferencije tri najbolja tima trećeg izdanja try{code}catch hackathona koji se održao u sklopu Combis konferencije 23. i 24. svibnja, održali su prezentacije svojih hackathon rješenja pred svim sudionicima konferencije, nakon čega su proglašeni pobjednici hackathona.

Pobjedu i nagradu u iznosu od 20.000 kuna osvojio je tim Laganica. Drugo mjesto osvojio je tim Riteh Web Team, dok je treće mjesto pripalo timu Imutables.

Tim Laganica pobjednici treceg trycodecatch hackathona

Ovom je prilikom direktor try{code}catch hackathona Mladen Maras izjavio: “Protekla dva dana na hackathonu se natjecalo 15 timova i nama kao žiriju bilo je jako teško odabrati najbolje rješenje. Ovogodišnji zadatak – razvijanje web i mobilne aplikacije za darivanje krvi – bio je izazovan, no vjerujem da su studenti prepoznali potencijal koji ima za cijelo društvo i zbog toga su se dodatno potrudili. Kroz tri godine održavanja hackathona bavili smo se različitim temama i eksperimentirali, a ono na što sam izuzetno ponosan jest ovogodišnje unaprjeđenje u pogledu formata te prožimanje hackathona i COMBIS konferencije. Na ovaj način smo ponovno kreirali nešto novo i drugačije – kako za konferencijsku publiku tako i za mlade ICT talente.”

Mladen Maras

Nakon proglašenja pobjednika hackathon natjecanja, proglašeni su i pobjednici CoCo Quest igre. Sudionici su tijekom sva tri dana konferencije putem mobilne aplikacije prikupljali bodove kroz sudjelovanje na predavanjima, ispunjavanje anketa, kroz sportske aktivnosti, zabavne sadržaje, kroz hackathon try{code}catch i ostala CoCo mini događanja.

Upravo je 12. Combis konferencija na ovaj način bila prožeta elementom gejmifikacije kako bi svim sudionicima pružila priliku da se zabave, educiraju i nauče nešto novo. Pobjednici CoCo Questa tako su osvojili brojne vrijedne nagrade, a sudionici su mogli glasati i za najbolje predavače Combis konferencije te je tako najboljim predavanjem proglašeno Palo Alto Networks Security Operating Platform’, a najboljim predavačem Tomislav Kosanović, voditelj odjela za razvoj poslovnih tehnologija u Hrvatskom Telekomu.

Tim Laganica

Na zatvaranju konferencije Mladen Gregović, član Uprave Combisa istaknuo je kako se na tehnologiju danas definitivno oslanjamo više nego ikada prije, a sutra ćemo više nego danas – te kako se na to  trebamo pripremiti.

“Kroz ova dinamična tri dana nastojali smo pokazati kako su mogućnosti tehnologije neograničene te da smo svi mi kreatori njene vrijednosti. Dakle, koliko će nam tehnologija pomoći u poslovanju ovisi o svima nama koji je koristimo. Vjerujemo kako će se svi ovogodišnji sudionici Combis konferencije u novi radni tjedan vratiti s novom dozom IT inspiracije i željom da unaprijede dio svoje poslovne rutine. Combis konferencija u ovih je 12 godina održavanja postala neizostavno mjesto okupljanja ICT zajednice, i zato s ponosom najavljujemo iduće, 13. izdanje”, rekao je Gregović na zatvaranju.

Mladen Gregović

Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis konferenciju su podržali platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Dell EMC i Intel, F5, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo,  Netapp, Palo Alto Networks, Unify i Veeam Software, srebrni sponzor Lexmark i Microsoft Hrvatska te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Privredni vjesnik, točkanai.hr, tportal.hr,  Večernji list i Yammat FM.

Sve informacije o konferenciji potražite na službenoj stranici 12. COMBIS konferencije.

Komentari