Zen-Opuzen Zoo – Street Art Festival

Piše
Ana Leko

Jul 02, 2015

Opuzen će u petak dobiti specifičan zoološki vrt u sklopu prvog street art festivala Zen-Opuzen Zoo

Zagrebački umjetnički kolektiv Pump My Pump, entuzijasti iz organizacije Street Art Mostar, umjetnici iz Sarajeva i s Likovne akademije iz Širokog Brijega u Opuzen će dovesti nove posebne životinjice i stvoriti specifičan zoološki vrt. Sve to dogodit će se u sklopu prvog street art festivala Zen-Opuzen Zoo koji će se održati od 3. do 5 srpnja.

Na nekoliko lokacija u centru Opuzena umjetnici će oslikati zidove, ali i životinjsko carstvo koje će lađama biti prebačeno do otočića gdje se račvaju velika i mala Neretva.

Otvorenje opuzenskog zoološkog vrta bit će u petak, 3. srpnja, kada će u 16 sati umjetnici početi  sa svojim radom. Sat vremena kasnije otvara se Eko selo kod umjetne stijene u parku, a započinju radionice za velike i male. No zabava i uživancija tu ne prestaju. Sljedeća dva dana očekuju se odlična druženja, radionice, performansi, dobro društvo, super mjuza i završna biciklistička povorka kroz Opuzen.

Za organizaciju Zen-Opuzen Zoo – street art festivala potrudili su se opuzenski motel Delta i Udruga Santa Valerio koja se bavi promocijom Opuzena i kulturnih vrijednosti ovoga kraja.

Zen-Opuzen Zoo festival možete pratiti i na facebooku.

Komentari